LUFTIGE BOLLER: Fersk gjær og litt bakepulver er hemmeligheten som gir luftige boller Video: Per Ervland / Aase Dotterud Vis mer

Bollene blir ekstra luftige og lette med litt bakepulver i deigen

Enkelt triks for å få luftige hveteboller

Alt som skal til er ei lita klype. 

Har du planer om å bake boller i nærmeste framtid, så kan du prøve å fornye oppskriften. Ikke alle er like fornøyd når de lager bolledeig fra bunnen av og synes at bollene ikke hver seg nok og blir tørr og kjedelig på smak. Det kan være mange grunner til at gjærbaksten ikke blir vellykket.

1 ts bakepulver i bolledeigen gir bollene et ekstra løft. Foto: Per Ervland
1 ts bakepulver i bolledeigen gir bollene et ekstra løft. Foto: Per Ervland Vis mer

For mye mel?

Bruker du for mye mel blir ofte bollene tørre og hever seg lite, så hold igjen på melmengden når du lager deigen. Bruk heller litt mel til utbakingen.

Fersk gjær

Viktig er det også å bruke fersk gjær og passe på at deigvæsken ikke overskrider 37 grader.

Hevetid

Hevetiden avgjør også om du får luftige boller og mange hever bollene for lite.

Supertips: Bakepulver

Luftige boller får du også ved å tilsette litt bakepulver i tillegg til gjæren som et ekstra hevemiddel.

Når du baker glutenfrie boller, kan du også prøve trikset med litt bakepulver i deigen for at de skal bli enda luftigere.

Sjokolade og rosinerS

Bolledeigen kan selvfølgelig tilsettes rosiner og har blitt tilhengere av sjokoladebiter i bollene. Til og med lakris kan du putte i bolledeigen som en variasjon.

Les også:

Stor test: Her får du de beste bollene

Fastelavnsboller med himmelsk fyll

Dette er gjærbaksten som redder ekteskapet