Det er søndag og tid for skikkelig frokost.
Egg og bacon er en klassiker, men den har ikke krydder som sparker særlig fra.
Vil du starte dagen med et kick, gjør som meksikanerne, gå for «huevos rancheros», krydrede egg.
Et solid lag chilibønner, kikerter og tomatsalsa sørger for det sterke, eggene for det milde.
Fiks ferdig
Du kan selvfølgelig lage salsaen fra grunnen og legge kikerter i bløt over natta, men av og til er det lov å jukse.
Det eneste du trenger å gjøre er å kjøpe egg, en boks tomatsalsa, en boks chilibønner og en boks kikerter.
Resultatet er forbløffende godt, og gir en metthetsfølelse som varer i mange timer.
Vil du ha kjøtt, forsøk frokostvarianten til Dagbladets matskribent Andreas Viestad, speilegg på karbonade med tomatsalsa. Eller lag cowboyfrokost med bacon (se oppskrift).
Vegetar
Liker du smaken av Mexico, slik du får den i tacoen, kan du også prøve tacobakt søtpotet, en rett som smaker godt til alle døgnets tider.
Men egg hører søndagen til. Mange av oss har hentet krefter i egg en krevende søndag. Egg er faktisk noe av det sunneste og minst kaloririke du kan spise.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger