Ernæringstest av julepølser

Ernæringstest: Her er den sunneste julepølsa

Se hvilken du skal kjøpe.

TEST AV JULEPØLSER:  Fire av pølsene får terningkast 5. Foto: Erik Helgeneset
TEST AV JULEPØLSER:  Fire av pølsene får terningkast 5. Foto: Erik Helgeneset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For mange er julepølse noe som hører til julemiddagen, gjerne sammen med ribbe surkål og medisterkaker. Noen lager medisterkakene selv, andre kjøper dem ferdig.

Sjekk kjøttinnholdet

Julepølser har tradisjonelt vært feite pølser, og hva gjør vel det når julemiddagen bare er noe vi spiser en gang i året?

Spiser du derimot julepølse rett som det er i desember, kan det være lurt å ta en titt på næringsinnholdet.

Det er nemlig stor forskjell på hvor mye kjøtt de ulike typene inneholder. Det er også en del forskjell på fettinnholdet.

Og selv om vi vet at fett binder smak, og fet smak derfor har en tendens til å smake mer enn mager, er det faktisk ikke slik at de feiteste pølsene vinner på smakstester.

Mange mener at pølsene med mest kjøtt også smaker best.

Mye salt i julematen

Pølser, kjøttboller, sylte og annen tradisjonell julemat inneholder ofte mye salt. Når vi vet at de aller fleste av oss får i seg over dobbelt så mye salt som vi trenger, kan det være greit å begrense inntaket av den salteste maten. Det kan også være lurt å ta en titt på tester som dette, for å styre unna verstingene når det kommer til salt og fett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer