Potetlomper inneholder stort sett potet (70-85 %), mel og salt. Dette gjør at lomper gir deg en del karbohydrater, litt fiber, salt og kalorier.
Noen lager lompene sine selv, de fleste av oss kjøper dem. Den største forskjellen på potetlompene du får i butikkene er innholdet av salt og sukker.
Velg dem med fiber
Det er selvfølgelig hva du spiser med lompene som betyr mest for hvor sunt måltidet ditt blir.
Velger du pølser med lomper til middag, har type pølser og mengde grønnsaker sammen med pølsene større betydning for hvor sunt måltidet blir, enn hvilke lomper du velger.
Samtidig er det visse forskjeller på næringsinnholdet på lompene.
Spiser du eller barna dine ofte lomper istedenfor brød, for eksempel lomper med brunost på, er det lurt å velge de typene som inneholder mest fiber og minst salt og sukker.
Skal du ha mange gjester 17.mai, hvorfor ikke gå for de sunneste lompene til pølsene?
Som det fremgår av testen, scorer lompene fra produsentene Aulie og Buer høyt. Disse har lomper med lite sukker og salt og lompevarianter med høyt fiberinnhold.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger