Mat i farta-suksess med boller langs E6 i snart 20 år:

Espabollen: Historien som var for god til å være sann

Nei, oppskriften ble ikke laget av bestemor i skogen. 

BOLLE-EVENTYR:  Siden de overtok på Espa Servicesenter AS, har de hatt en eventyrlig suksess med sine hveteboller. Espa ved Mjøsa er stedet alle stopper for å kjøpe boller. Det er så mange myter rundt Espabollen at bollen har fått plass i quizer på læringsplattformer som Kahoot. Fra venstre de glade eierne Morten Støen, Rune Gulbrandsen og Roger Danielsberg. Foto: Nils Henrik Sjo.
BOLLE-EVENTYR:  Siden de overtok på Espa Servicesenter AS, har de hatt en eventyrlig suksess med sine hveteboller. Espa ved Mjøsa er stedet alle stopper for å kjøpe boller. Det er så mange myter rundt Espabollen at bollen har fått plass i quizer på læringsplattformer som Kahoot. Fra venstre de glade eierne Morten Støen, Rune Gulbrandsen og Roger Danielsberg. Foto: Nils Henrik Sjo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Dagbladet nylig testet boller fra landsdekkende kiosker og bensinstasjoner, var det Circle K som gikk av med seieren.

Vi testet vanlige boller, rosinboller og sjokoladeboller. Ingen av bollene fikk toppscore, men rosinbollen fra Circle K (tidligere Statoil) scoret fem på terningen. Narvesen utmerket seg med to'ere på terningen i alle kategoriene. Bollene til Shell/7-Eleven og Esso/Deli de Luca var helt på det jevne.

Etterlyst: Espabollen

Mange lesere etterlyste den berømte Espa-bollen i testen. Den var ikke med. Tilsynelatende trenger ikke bollen du får langs E6 mellom Minnesund og Hamar noen test. I fjor ble det solgt 1 596 439 boller fra servicesenteret ved Mjøsa.

- Før var rosinen suveren. Nå går sjokoladebollen best, sier Roger Danielsberg, medeier og daglig leder av bensinstasjonen «alle » stopper ved for å kjøpe boller, på vei til eller fra hytta.

Danielsberg har vært på bollekjøret siden stasjonen solgte rundt hundre boller daglig. Det var i 1998. Nå går ovnen døgnet rundt på stasjonen som sist stengte julaften 2004.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer