Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Falmende burgerstjerne: - Men kan ikke huske å ha smakt bedre løkringer

Beach Club serverer fries og løkringer i toppklasse. Om bare burgeren var like god.

ANMELDELSE AV BEACH CLUB: Supre fries, knasende og velsmakende løkringer, men burgeren skuffer. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ANMELDELSE AV BEACH CLUB: Supre fries, knasende og velsmakende løkringer, men burgeren skuffer. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fantastisk!

Fredag lukket øynene, trakk pusten gjennom nesa og tygde sakte på en potetfries.

- Dette smaker supergodt! Konsistensen er feilfri. Kjøkkenet viser at de kan sakene sine.

Robinson kunne ikke gjøre noe annet enn å samtykke. Og slenge på noen flere rosende ord.

- På andre hamburgerrestauranter i byen har jeg fått servert chips av alle mulige typer, fra dvaske og blaute, til harde og nesten kalde. Men disse er perfekte! Her hadde nok mange av de nyere og hippere avleggerne hatt noe å lære.

Beach Club har holdt til i de samme lokalene på Aker Brygge i flere tiår, og kan trygt kalles en institusjon. Modellen er en amerikansk diner, og stedet har, til tross for de lite varme og koselige omgivelsene på Bryggetorget, klart å skape et hyggelig miljø. Servicen Robinson og Fredag opplevde denne vårdagen, var upåklagelig. I motsetning til mange av de andre, trendy hamburgersjappene, som knapt har service å by på, føler du deg her fort både velkommen og hjemme .

BEACH CLUB: Beach Club ligger fortsatt på Aker Brygge. Foto: John T. Pedersen
BEACH CLUB: Beach Club ligger fortsatt på Aker Brygge. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Menyene så nye ut, ja, splitter nye.

- Jo, rent fysisk, sa servitøren og blunket.

- Men innholdet er stort sett som før.

Beach Club har også andre ting enn burgere på menyen, men å bevege seg i den retningen blir nesten som å gå på en fiskerestaurant og bestille kjøtt. Fredag lot seg friste av bestselgeren «Farmers De Luxe», 200 gram malt oksekjøtt med cheddarost og tørrsaltet bacon, mens Robinson syntes «Southern Smoker», en variant med røkt chipotle-saus og bacon, hørtes bra ut.

Burgerne kom med salat og «fries», og i tillegg bestilte Robinson og Fredag aioli og coleslaw – samt en stor porsjon løkringer.

- Er vi på høykarbo- og fettkjøret er det ingen grunn til å holde tilbake, mente Fredag.

Ingen av dem skulle komme til å angre på det.

- Jeg er ikke sikker på om jeg kan huske å ha smakt bedre løkringer noen gang, sa Robinson.

- De er knasende sprø, akkurat passe feite – og med masse, kraftig løksmak.

Fredag tok en slurk av ølglasset – vinmenyen til Beach Club imponerer ikke veldig, dessuten egner nok pils seg bedre til denne typen mat – og nikket ettertrykkelig.

- Her må jeg gi deg helt rett.

BEACH CLUB: Ingenting å si på tilbehøret. Men, når burgeren ikke er super på en burgerrestaurant blir det ikke mer enn terningkast 3. Foto: John T. Pedersen
BEACH CLUB: Ingenting å si på tilbehøret. Men, når burgeren ikke er super på en burgerrestaurant blir det ikke mer enn terningkast 3. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Resten av tilbehøret holdt også bra standard, coleslawen var frisk og sprø, aiolien delikat, i tillegg til de velykkede friesene. Men – hva med selve burgerne?

Fredag sukket tungt.

- Brødet er bra, riktig ristet på den ene siden, og saftig inni – men kjøttet står ikke i stil med resten. Jeg nevnte ikke noe om stekegraden, det var kanskje dumt av meg, men jeg forventet liksom medium-stekt kjøtt, altså med rosa, saftig kjerne, når vi er på en hamburgerrestaurant.

Robinson ristet på hodet.

image: Falmende burgerstjerne: - Men kan ikke huske å ha smakt bedre løkringer

- Kjøttet er tørt, grått og har i tillegg en bismak av stekefett. Men – når alt det andre holder så bra standard, vil jeg nesten tro – eller håpe – at det her er snakk om et arbeidsuhell.

Det var tid for domsavsigelse. Robinson puttet den siste løkringen i munnen:

- At en hamburgerrestaurant bommer på selve hamburgeren er virkelig ikke bra. Det finnes mange ­andre steder i byen som serverer mye bedre kjøtt mellom bakverk enn dette. Så her må noe gjøres, sa Robinson.

- Jeg håper virkelig at kjøkkenet tar kritikken vår på alvor, sa Fredag.

- For gjør de det, og serverer kjøtt på samme nivå som tilbehøret, vil dette uten tvil bli en av byens aller, aller beste hamburgerrestauranter.

Robinson tømte glasset.

- Om ikke den beste.