Ringnes trekker tilbake 50 000 flasker med Imsdal

Fant mugg i nytt Imsdalvann

Ringnes var uheldig da de skulle lansere sitt første vann med smak uten konserveringsmidler.

TRUKKET TILBAKE: Ringnes har tilbakekalt titusener av Imsdal-flasker. Foto: Imsdal og NTB Scanpix
TRUKKET TILBAKE: Ringnes har tilbakekalt titusener av Imsdal-flasker. Foto: Imsdal og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brusgiganten Ringnes hadde gledet seg stort til å lansere flere nye typer vann i høst. Men de 50.000 flaskene med nye varianter av Imsdal Bringebær,. Imsdal Sitron og Imsdal Eple var knapt ute i butikkene, før en intern kvalitetskontroll avdekket muggpartikler i enkeltflasker.

- Alle våre produkter skal ha optimal kvalitet, så vi trekker tilbake samtlige flasker av disse typene for å være på den sikre siden. I ytterste konsekvens kunne forbrukerne ha opplevd ubehag og negative helseeffekter, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard til Dagbladet.

RASK PÅ LABBEN: Nicolay Bruusgaard i Ringnes er glad for at ingen er blitt syke. Foto: Ringnes
RASK PÅ LABBEN: Nicolay Bruusgaard i Ringnes er glad for at ingen er blitt syke. Foto: Ringnes Vis mer

Kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne, understreker at øvrige Imsdalprodukter ikke er berørt av kvalitetsavviket og kan trygt konsumeres.

- Har dere opplevd å finne mugg i vannflaskene deres tidligere?

- Ja, det skjedde for noen år tilbake, og da ble løsningen å tilsette konserveringsmiddel på de smakstilsatte variantene. Det er kun disse hvor dette problemet kan oppstå. I forbindelse med at vi jobbet med disse nye produktene i høst, jobbet man iherdig for å finne en løsning der man kunne unngå disse konserveringsmidlene. Men denne gangen lyktes vi ikke, medgir Bruusgaard.

- Har dere fått reaksjoner fra noen kunder som er blitt syke?

- Nei, vi har ikke registrert en eneste klage. Jeg tror at de nye flaskene knapt hadde kommet ut i butikk før de nå er trukket tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer