Vi har alltid hørt at fårikål er så enkelt at selv den mest uerfarne kokken vil få det til.Etter en hyggelig, men litt annerledes fårikålmiddag et par år tilbake vil vi gjerne føye til at alle kan klare det om de leser oppskriften, og om de beregner nok tid.
Det å hoppe over oppskriften, er forøvrig en av de vanligste årsakene til at middagen går i vasken.
I båter, ikke strimler
Vi skal ikke rippe for mye opp i gamle fårikålhistorier, men la oss si vi var mer enn imponert over optimismen til vertskapet da vi var invitert på fårikålmiddag, og kålen ble finsnittet opp og lagt i gryta en halvtime etter at gjestene ankom.
Heldigvis var vertinnen rå på blåbærmartini, og fårikålen smakte godt da den endelig var ferdig. Det var ikke bare fordi vi var godt blåbærmarinerte.
Der vi vanligvis kan snakke om at fårikålkjøttet kan koke bort i kålen, hadde kålen denne gang kokt bort i lammet. Sausen var til gjengjeld helt fantastisk smakfull.
For at kålen ikke skal forsvinne helt, og du skal få litt tyggemotstand, anbefaler vi likevel å følge oppskriften her: Skjær kålen i båter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger