Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ida Grans beste oppskrifter med sjokolade

«Farmen kjendis»-Idas beste sjokoladeoppskrifter: 
- Så fudgy at jeg dør litt

I hvert program lengter Ida etter sjokolade. Her ser du hvorfor.

FINALEKLAR:  Ida Gran-Jansen gjorde det kjempegodt i TV 2s suksessprogram.
FINALEKLAR:  Ida Gran-Jansen gjorde det kjempegodt i TV 2s suksessprogram. Vis mer

(Dagbladet:) Det koker - bokstavelig talt - rundt Ida Gran-Jansen (29) denne helgen: Søndag er det klart for finalen i «Farmen kjendis» på TV 2. Den populære bakebloggeren - som også er aktuell med «Idas fristelser» på TV6 - holder stekespadene tett til brystet om hvordan finalen ender i tv-kanalens største suksess gjennom tidene.

Ida elsket å få oppleve hvordan man levde for 100 år siden, slik konseptet er i «Farmen kjendis». Men det er én ting som manglet gjennom mange av ukene, nemlig lykkefølelsen det ga å spise sjokolade!

- Går aldri lei sjokolade

Til ære for Dagbladets lesere deler hun sin utrolig gode oppskrift på brownie med sjokoladeganache (se lenger nede i artikkelen).

- Du skriver på bloggen din: «Holy Mother, så saftig og fudgy at jeg dør litt.» Hva er det egentlig med deg og sjokolade?

- Sjokolade går man jo aldri lei, og derfor har det blitt ekstra mye med denne ingrediensen også i bakeserien på TV6. Brownie-oppskriften dere viser er helt latterlig god. Her er det snakk om masse deilig sjokolade og knasende nøtter.

- Vet alle hva ganache betyr?

- Egentlig er det bare en blanding av fløte og sjokolade og kan brukes til mye mer. Og hvis du skal kose deg med brownien under finalesendingen søndag, anbefaler jeg at den gjerne serveres varm med et glass kald melk til! Melkesjokolademoussekake med ganache, sjokoladekake med kaffe og karamellfrosting, chocolate bread pudding og langpanne sjokoladekake er fire andre oppskrifter som rager høyt på idagranjansen.com.

- Hvilke opplevelser fra «Farmen kjendis» vil du ha med deg for alltid?

GOD HJELPER: Ida var suveren til å bistå med matlaging under TV 2s serie.
GOD HJELPER: Ida var suveren til å bistå med matlaging under TV 2s serie. Vis mer

- Det at man virkelig får sett hvordan mat blir laget helt fra bunnen av. Fra du melker kuen til du lager smør, ost og brunost. Det er så enkelt å gå til butikken, slenge med seg en kartong melk og ikke tenke noe mer på det. Etter tv-serien så fikk jeg et litt annet syn på det.

- Hvilke av deltakerne ser du for deg å ha kontakt med framover?

- Det er faktisk ganske mange. For et par uker siden var faktisk Lars, Tore og Petter hjemme hos meg. Vendela og Ingeborg har jeg også kontakt med. De er superfine på hver sin måte alle sammen. Veldig glad for at jeg møtte dem! Lothe er også utrolig bra. Han bor jo litt lenger unna, så det er ikke så ofte jeg møter ham.

- Det er snart vinterferie. Har du en favoritt-restaurant i Norge og i utlandet med en spesiell dessert du er svak for?

- Jeg er veldig glad i Fjøla sin eplekake med karamelldessert. Den er sjukt god. Jeg er jo svak for karamell, så hvis jeg ser at det står «salt karamell» på menyen så er det det jeg bestiller.

- Hvilket måltid glemmer du aldri?

- Da jeg fikk sjokoladekake og lefser inne på «Farmen kjendis», hehe...

Les også:

Ida Gran-Jansens råd til kjøkkenspirer

Smart snacks når du er bare er litt sulten før middag

«Farmen kjendis»-Ida har funnet kjærligheten

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling