Barnefedme:

Fedme-epidemien: Vil ha slutt på sjokoladepapir

Britisk helsedirektør vurderer å pakke inn godteri og snacks på samme måte som tobakk.

GENERISK: Den britiske direktøren for helse, Dame Sally Davies, foreslår å innføre anonym innpakking på godteri og sjokolade, slik det har blitt gjort med tobakk. Foto: Elisabeth Dalseg / NTB Scanpix
GENERISK: Den britiske direktøren for helse, Dame Sally Davies, foreslår å innføre anonym innpakking på godteri og sjokolade, slik det har blitt gjort med tobakk. Foto: Elisabeth Dalseg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På tide å vinke farvel til fargerik og fristende emballasje på sjokolade, potetgull og snacks?

Den britiske helsedirektøren Dame Sally Davies leder nå et prosjekt som ser på muligheten og effekten av å anonymisere sjokolade og godteri i butikk, inspirert av arbeidet som er gjort med tobakk, melder den britiske nettavisen the Independent.

Den britiske tenketanken the Institute for Public Policy Research (IPPR) har undersøkt ideen, og kommet fram til at generisk innpakning på snacks og godteri vil gjøre konkurransen om oppmerksomhet jevnere mellom merkevareløs frukt og grønt - og godteri i fargerik innpakning.

Her hjemme blir forslaget møtt med varierende entusiasme.

- I Norge har matvarebransjen en selvreguleringsordning for å redusere markedsføring av usunne produkter til barn. Emballasje er ikke en del av denne ordningen. Å innføre anonym emballasje for sjokolade og chips er derfor ikke et tiltak vi vurderer, sier Anne Bramo, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, til Dagbladet.

Heller ikke Helsedirektoratet har vurdert tiltaket som aktuelt i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer