Gladnyhet for deg som elsker spaghetti

Fedmeprofessor støtter ny forskning: - Pasta kan hjelpe deg ned i vekt

Ingen grunn til å droppe pastaen, selv om du er på diett.

NED I VEKT MED PASTA: En ny studie viser at man slett ikke behøver å frykte pasta når man er på slanker'n. Tvert imot! (Foto: Korawat today / Shutterstock / NTB scanpix)
NED I VEKT MED PASTA: En ny studie viser at man slett ikke behøver å frykte pasta når man er på slanker'n. Tvert imot! (Foto: Korawat today / Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pasta carbonara, pasta bolognese, pasta med pesto. Pastarettene er mange og gode. Dessverre blir ofte den italienske nasjonalretten stemplet som «karboversting». Passer du vekta, har du kanskje fått høre at du bør holde deg unna.

Er du en pastaelsker, får du imidlertid en skikkelig gladnyhet nå: En ny forskningsstudie publisert i BMJ Open, viser at å spise pasta tvert imot gjerne kan være en del av kostholdet ditt - selv om du slanker deg.

- Studien viser at pasta ikke fører til vektøkning eller en økning i kroppsfett, sier Dr. John Sievenpiper, lege ved ST. Michael's Hospital i Toronto og hovedforfatter av studien, til Independent.

2488 personer deltok i studien, og forskerne undersøkte hvordan pasta påvirket vekten og BMI-en. I gjennomsnitt spiste deltakerne 3,3 porsjoner pasta i uka i stedet for andre karbohydrater. De gikk også på lav glykemisk diett, altså mat som gir en jevn og langsom blodsukkerstigning.

Forskerne konkluderte med at de som spiste pasta som en del av den lavglykemiske dietten, faktisk gikk ned i vekt.

- Analysene viste et lite vekttap, så i motsetning til de eksisterende bekymringene, kan pasta helt fint inngå i et sunt kosthold, sier Sievenpiper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer