Rabarbra kan høstes og spises hele sommeren:

- Feil at du ikke kan spise rabarbra hele sommeren

Gladmelding for deg som tror du må skynde deg å spise rabarbra.  

BARE BRA: Nå er den her, den deilige sur-søte smaken av nyplukket rabarbra. Trodde du at den bare kunne nytes på forsommeren, tar du feil, mener Opplysningskontoret for frukt og grønt. Rabarbraen er god hele sommeren. Foto: Berit Roald / Scanpix
BARE BRA: Nå er den her, den deilige sur-søte smaken av nyplukket rabarbra. Trodde du at den bare kunne nytes på forsommeren, tar du feil, mener Opplysningskontoret for frukt og grønt. Rabarbraen er god hele sommeren. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har gode sommerminner av rabrabra dyppet i sukker. Mange av oss tror også at rabarbra er en frukt vi nyter på lånt tid; at til St.Hans er det slutt.

Etter det blir rabarbraen trevlete og smaker dårlig, er vi blitt fortalt.

- Det er ikke riktig. Du kan fint høste inn fra planten flere ganger i løpet av sommeren, sier kommunikasjonssjef Gerd Byermoen i opplysningskontoret for frukt og grønt, om frukten som engang var så ettertraktet at det var dødsstraff for å smugle den.

Like fin i august

Hun får følge av rabarbradyrker Ingebjørg G. Wold fra Jæren. Wold har utdannelse innen matkultur og bygdeutvikling, og driver produksjon av rabarbra på familiegården i Rogaland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer