BURSDAGSFEIRING: Når Geitmyra matkultursenter for barn inviterer til fest, får de med seg et knippe av Norges beste kokker. Even Ramsvik, er blant en av dem som skal spre matglede blant barna på fem års-jublieet  søndag. Foto: BJØRN GRIMSTAD
BURSDAGSFEIRING: Når Geitmyra matkultursenter for barn inviterer til fest, får de med seg et knippe av Norges beste kokker. Even Ramsvik, er blant en av dem som skal spre matglede blant barna på fem års-jublieet  søndag. Foto: BJØRN GRIMSTADVis mer

Geitmyra matkultursenter:

Feirer bursdag med Norges toppkokker

- Fordi barn fortjener det aller beste!

Førstkommende søndag kommer noen av Norges aller beste kokker til matkultursenteret Geitmyra i Oslo.

Kokkene, som til sammen har fire Michelinstjerner og flere eminente restaurantanmeldelser bak seg, skal stå for menyen som serveres søndag ettermiddag.

Men maten skal ikke serveres hvem som helst - det er barna som skal feires!

Fem år med matglede

- Barn fortjener det beste, sier matskribent og Dagblad-spaltist Andreas Viestad.

Viestad er også Geitmyras grunnlegger, og kan i år rope hurra for fem år med kurs og matglede på kultursenteret, en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for at barn skal øke sin kunnskap og kjærlighet for mat.

- Vi ønsker å vise det på en storslått måte når vi har bursdagsselskap, sier Viestad.

KOKKEGILDE: Søndag får barna mulighet til å få en smak av Michelinrestaurant-mat med tre stjerner. Fotomontasje: GEITMYRA KULTURSENTER
KOKKEGILDE: Søndag får barna mulighet til å få en smak av Michelinrestaurant-mat med tre stjerner. Fotomontasje: GEITMYRA KULTURSENTER Vis mer

Og storslått blir det. Viestad har invitert Det norske kokkelandslaget, kokken Even Ramsvik fra tidligere michelinrestaurant Ylajali, kokkene fra Norges beste restaurant Maaemo, Kontrast, Happolati, Arakataka, Sentralen med flere.

Dugnad for matkultur

- Hver restaurant eller kokk skal ha sin egen stasjon med aktiviteter og oppvisning, forklarer prosjektansvarlig ved Geitmyra, Charlotte Hidle.

Kokkene skal også lage mat sammen med barna, og på menyen er det masse godt.

- Kontrast skal bruke flytende nitrogen og lage is av både vaffel, tindved og mjødurt.Det blir grilling av blekksprut og bretting av wonton med Happolati, og kokkelandslaget skal presentere ulike måter å bruke egg på, sier Hidle.

Det blir også arrangert kurs der man kan lære seg knivteknikker en ekte kokk verdig.

- Da lærer man hvordan man skal holde kniven, kutte raskt, men sikkert, og hva de forskjellige på delene av kniven heter, sier Hidle.

- Vi er veldig takknemlig for at så mange av de tatoverte rockekokkene tar seg tid til å stille opp for barna.

Arrangementet er gratis og åpent for alle søndag fra klokken 12-15.

MATGLEDE TIL BARNA: - Alle barna vil få sin egen kokkehatt, slik at de kan føle seg som en ekte kokk, forklarer Charlotte Hidle ved Geitmyra matkultursenter for barn. Foto: METTE RANDEM
MATGLEDE TIL BARNA: - Alle barna vil få sin egen kokkehatt, slik at de kan føle seg som en ekte kokk, forklarer Charlotte Hidle ved Geitmyra matkultursenter for barn. Foto: METTE RANDEM Vis mer