Ukemeny, oppskrifter:

Fem middager på tjue minutter

Hvorfor stå inne i timesvis og lage mat, når du kan nyte de siste sommerdagene ute? 

FEM RASKE: Gode, sunne og ikke minst raske middager du lager på tjue minutter. Foto: Mette Møller / Mette Randem /  Jon Marius Nilsson
FEM RASKE: Gode, sunne og ikke minst raske middager du lager på tjue minutter. Foto: Mette Møller / Mette Randem /  Jon Marius Nilsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren vil heldigvis ikke gi helt slipp, og selv om det nå er markant kjøligere på kveldene kan vi fortsatt nyte fine dager.

Her er forslag til fem raske middager for deg som har lyst til å gjøre annet enn å stå inne og lage mat.

To med fisk - to med kjøtt - og én vegetarrett.

Vi starter rett og slett uka med en vegetarrett. Meatless monday-konseptet, kjøttfri mandag, er ikke lenger noe bare de mest ihuga miljøvernerne praktiserer.

(Og er det noen som har ekstra stort behov for noe proteiner, er det greit å

Til og med kantinen i Oslo komune har innført en kjøttfri dag i uka.

Mandag: Blomkåltrio

Nå er grønnsakene på sitt beste, og det er på tide å få dem til å skinne!

Tips: Ikke alle er overbevist om at det er greit med bare grønnsaker til middag, er det fremmedmat hjemme hos dere, kan det være greit å gjøre det trinnvis. Denne retten smaker supergodt om du sprøsteker litt spekeskinke i ovnen og smuldrer over. Skinka er ferdig når blomkålen er det.

Tirsdag: Tagliata

Denne italienske retten er kanskje noe av det enkleste og beste vi vet.

Og som en bonus kan du lage den utendørs: Da griller du kjøttet, og lager resten ved bordet med enkle forberedelser i forkant.

Onsdag: Fiskepinner

Frossenmat er praktisk, men det tar ikke mye lenger tid å lage fiskepinnene selv. Den tiden du bruker på å lage fiskepinnene tar du igjen på kortere steketid.

Denne oppskriften er med skrei, men du kan fint bruke vanlig torsk. Eller frossentorsk, om du har skikkelig dårlig tid.

Server med revne gulrøtter og kokte poteter.

Torsdag: Reinsdyrslidere

Burgere er alltid populært, og disse miniburgerne med rent reisdyrkjøtt, er en fornorsking av den amerikanske klassikeren som vi elsker!

Fredag: Fisketaco

Fredag er kanskje ikke den dagen flest forbinder med fisk, men det er ingen motsetning mellom fisk og kos. Det er heller ingen motsetning mellom fisk og taco!

Vi elsker en god baja taco, med fritert fisk, Mexi-Cali-style, men det kan nok ta mer enn tjue minutter om du ikke har laget det før.

Brimis norske variant av den californiske klassikeren står imidlertid ikke tilbake for noen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer