Mattilsynets cateringundersøkelse 2019:

Fem steder stengt på dagen: - Fare for alvorlig sykdom

Dårlig hygiene, gammel mat og manglende rutiner.

MATTILSYNET: 6 av 40 cateringsvirksomheter og hoteller i Oslo, Bærum og Asker, holder ikke mål, ifølge Mattilsynet. Kilde: Mattilsynet. Reporter: Christian Wehus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet gjennomførte i perioden februar til medio april 2019 en kampanje på 40 cateringsvirksomheter og hoteller i Oslo, Asker og Bærum som ikke er omfattet av smilefjesordningen. Seks av disse holdt ikke mål, og fikk omsetningsforbud for enkelte matvarer eller ble stengt umiddelbart.

Dette er en klar forverring siden sist Mattilsynet gjennomførte en liknende kampanje to år tilbake. Da var det bare én av virksomhetene som måtte stenge.

- Vi er ikke fornøyd med at vi måtte stenge fem virksomheter på grunn av helsefare, sier Heidi Stuve, seksjonssjef i Mattilsynet, til Dagbladet.

Dette er en klar forverring siden forrige kampanje, da bare ett sted fikk påbud om å stenge. Trenden er likevel ikke bare nedadgående:

- Vi er veldig fornøyd med at 20 virksomheter har ingen eller mindre mangler, det er en stor forbedring siden forrige kampanje.

Beklager

Dagbladet har vært i kontakt med alle virksomhetene som ble stengt. Alle virksomhetene åpnet igjen kort tid etter Mattilsynets vedtak.

Hotel Havana fikk uanmeldt besøk av Mattilsynets inspektører i en travel periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer