ENKELT: Kaken skal ikke stekes. Du lager den på én - to - tre og pynter med deilige sommerbær! Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Oppskrift på sommerfrisk pai med bær uten steking:

Ferdig på 1-2-3: Snadderkaken som ikke skal stekes!

Enklere kan du nesten ikke lage en sommerkake.

(Dagbladet): Sommer og ferietid er også da man gjerne får feriegjester på besøk, ventet eller uventet!

Uansett så er det hyggelig å servere noe hjemmelaget og hvem ønsker å bruke tid ved kjøkkenbenken i ferien når solen skinner?

Da er det greit å ha noen lettvinte løsninger på lur og likevel imponere gjestene.

Greske matminner

Mange har gode matminner fra ferie i Hellas. Der får vi ofte servert frukt og bær med en god honning og fyldig gresk yoghurt.

Bedre kan det nesten ikke bli og med en lettvint nøttebunn for å fylle godsakene i, blir dette den ultimate sommerkaken eller desserten om du vil. Gresk yoghurt er fyldig og rund på smaken med cirka ti prosent fett.

Lage feriedager

På late dager er det greit å kunne noen enkle oppskrifter. Har du ikke tilgang til et velutstyrt kjøkken er dette kaken du kan satse på. En kakebunn laget med nøtter og tørket frukt som blandes raskt i en blender og legges i bunnen av en form og vips, så er det bare å legge på krem og bær, så er kaken ferdig.

Nå er jordbær og bringebær på sitt aller beste, og hagebærene modnes også etterhvert. Det er synd å ikke bruke flotte, deilige hagebær som til og med er gratis, så har du ikke bærbusker selv, kanskje du kan spørre naboen.

I denne kakebunnen kan du istedet for paranøtter, bruke både valnøtter, hasselnøtter, mandler eller en blanding av disse. Paranøtter kan være vanskelig å finne midt på sommeren.

I stedet for tørkede dadler kan du bruke tørkede fiken eller aprikoser eller en blanding av disse.

Frukt- og bærsalat

Du kan selvfølgelig sløyfe å lage en nøttebunn og bare blande sammen bær og frukt i en bolle. Lag gjerne et friskt limesukker som strø på bærene som en variasjon til vanlig sukker.

Server med vaniljesaus, is eller pisket krem. Limesukker er en drøm på jordbær og fruktsalaten.

Du kan også blande sammen bær i en blender å servere en frisk og fargerik bærsuppe.

Men den aller beste og enkleste sommerdesserten er kanskje moden rips med eggedosis?

Om paranøtter

Paranøtten kommer fra et sør-amerikansk tre og forekommer naturlig i land som Brasil og Venezuela. Paranøttreet er et stort tre som kan bli opptil 30-45 m høyt dessuten kan det bli mer enn 500 år gammelt!

Botanisk sett er paranøtten en kapselfrukt og ikke en nøtt. Nøttene sitter inne i en kapsel som veier ca 3 kg og som inneholder ca. 25 nøtter. Nøttene sitter så tett at det harde skallet som sitter rundt hver nøtt formes av nøttene som ligger ved siden av.

Paranøtter knekkes og spises som snacks. Smaken minner om kokos og de kan også brukes i bakverk, dessert eller i konfekt. Nøttene er kjent for å være vanskelige å knekke og et godt tips er å bløtlegge de i vann noen minutter først slik at de blir lettere å knekke. Paranøtter bør oppbevares kaldt mellom 0-4 °C. (Kilde: Frukt.no)

Les også:

Tvillingenes melonpizza har tatt Norge med storm

Vennene vil elske deg: - En perfekt sjokoladepizza!

Slik oppbevarer du nøtter