Test av Grete Roede slankeburgere:

Fikk slankeburgerne sjåførene til å trykke på gassen eller bremsen?

De kjører tusenvis av mil, tyr ofte til hurtigmat - og det kostet dem ikke en kalori å teste lightburgere! 

BURGERVANT: På Alnabru ligger Kantinegutta. Hit strømmer det kunder hver eneste dag og de kjøper burgere over en lav sko. Vi bestemte oss for å la de burgervante yrkessjåfører smake kalorifattige burgere. Video: Per Ervland og Christopher Sjuve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det freser i baconfett, og det er allerede lenge siden dagens første hamburger er solgt hos Kantinegutta på Alnabru i Oslo. Klokka er halv elleve, det er formiddag og på bordene sitter karer, og noen damer, iført kjeledresser og prater om stort og smått.

På vår vei gjennom lokalet hører vi imidlertid ingen mumling om dietter eller "hvordan knipe kalorier"; nei det går mer i hverandres oppfatning rundt pågående rettsaker sentralt i mediebildet og hvor snøen blir av!

Sunt like godt?

Men vi er og blir i januar, som i hvert fall noen kaller kalorimåneden. Men akkurat som man kan utfordre sannheten om at yrkessjåfører bare vil ha svære hamburgere med alt tilbehør, kan man spørre seg: Er det sant at maten blir kjedeligere og mer smakløst, bare fordi den har et sunnere innhold?

Kantinegutta ligger vegg i vegg med Transportsentralen og har mange yrkessjåfører som kunder. Mange vil ha kjapp mat og ender ofte med burgere og annen hvor det ikke spares på kaloriene.

Vi ville se hvordan kundene reagerte da de fikk servert hamburger med omtrent halvparten av kaloriene til den burgeren de vanligvis spiser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer