Lakselusgift i Lofoten

Fiskeriministeren beskyldes for giftblemme: - Er veldig klar over hva han har gjort

Fiskerne fortviler når ministeren åpner for dumping av lakselusgift i Lofoten: - Uakseptabelt!

GYTEOMRÅDE: Lofoten og Vesterålen er gyteområder for skreien, en norsk-arktisk torskefisk som er svært populær. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GYTEOMRÅDE: Lofoten og Vesterålen er gyteområder for skreien, en norsk-arktisk torskefisk som er svært populær. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fiskeriminister Harald T. Nesvik har nå besluttet å åpne for fri dumping av lusegift i gyteområdene i Lofoten og Vesterålen, skriver Toine C. Sannes i Miljøpartiet De Grønne (MDG) i et innlegg i Fiskeribladet.

- Denne regjeringen har en havpakke med mange fine ord, men jeg ser ikke noen sammenheng med de fine ordene og den politikken som føres: At man har tenkt å tillate å dumpe giftstoffer i de mest gyterike områdene i landet, sier en kampklar Sannes til Dagbladet.

Fredag sendte MDG et skriftlig spørsmål til Fiskeriministeren, der de ber ham revurdere og spesifisere at gyteområdene i Lofoten og Vesterålen vernes.

- MDG er på ville veier når de påstår at jeg nå åpner for å dumpe lusegift i Lofoten og Vesterålen, sier Fiskeriminister Harald T. Nesvik (FrP) til Dagbladet.

Gyteområder og gytefelt

Bakgrunnen for Sannes' kommentar er det som i utgangspunktet var ment som en innstramming i reglene for bruk av legemidler mot lakselus.

Regelverket er i utgangspunktet en innstramming, men ett ord setter gyteområdene i Lofoten og Vesterålen i en usikker situasjon: Gytefelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer