Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fisketorget bedt om å gjøre om på driften:

Fisketorget i trøbbel: - Driften må endres

Fisketorget på Aker Brygge er i trøbbel etter at Plan- og bygningsetaten har evaluert stedet.

ER DET ET FISKETORG?: Kommunen mener Fisketorget må gjøre om på driften eller søke om endring. Foto: Scanpix
ER DET ET FISKETORG?: Kommunen mener Fisketorget må gjøre om på driften eller søke om endring. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det såkalte Fisketorget på ved Aker Brygge er i trøbbel. Plan- og bygningsetaten (PBE) har etter en evaluering nå konkludert med at restaurantdrift ikke inngår som en del i rammeavtalen som ble gitt i 2016, melder Estate Nyheter.

- Driften må enten endres for å være i tråd med tidligere med gitte tillatelser, alternativt må det sendes inn en søknad om endring, skriver PBE til Dark Arkitekter, firmaet som er ansvarlig søker på vegne av Fisketorget i Oslo AS.

FISKEBOD: Ordfører Marianne Borgen mente Fisketorget fremsto som en «en bitte liten fiskebod» da den åpnet. Nå ber Plan- og bygningsetaten bedriften om å søke på nytt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FISKEBOD: Ordfører Marianne Borgen mente Fisketorget fremsto som en «en bitte liten fiskebod» da den åpnet. Nå ber Plan- og bygningsetaten bedriften om å søke på nytt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Fisketorget har fått mye kritikk nettopp fordi geskjeften ligner langt mer på en restaurant enn et fisketorg. Etter mange år med lange søknadsprosesser og arbeid med finansiering, ble stedet åpnet i fjor sommer. Prominente personer, deriblant ordfører Marianne Borgen (SV) glimret med sitt fravær under åpningen. Hun uttalte i den forbindelse at hun hadde ventet seg et torg, men fant «en restaurant med en bitte liten fiskebod».

Lignende uttalelser kom fra hele det politiske spekteret. Og kort tide etter åpningen sendte byrådsavdelingen for byutvikling et brev til Plan- og bygningsetaten. De ba etaten undersøke om den faktiske bruken avviker fra det byggesøknaden faktisk omhandler. Den er den vurderingen som nå foreligger - og PBE mener det at Fisketorget enten må endre driften, eller søke om endring.

Om Fisketorget bestemmer seg for en endringssøknad, skriver PBE følgende:

- I en eventuell endringssøknad må dere derfor også søke om dispensasjon fra regulerings- og kommuneplanens formål for selve restaurantdriften. Videre anbefaler vi at omfanget av restaurantdrift reduseres til en begrenset andel av arealet, slik at den dominerende funksjonen for bygget blir fisketorg. Søknaden bør definere andelen/omfanget servering ved bord/restaurantfunksjon. En beskrivelse av restaurantkonsept med illustrasjoner/bilder bør inngå i søknaden.

Til Estate uttaler Gerhard Linder i Dark Arkitekter at arealet til servering allerede er minsket.

- Vi skjønner hvor PBE vil hen, og ser ikke noen konflikt her. Både vi og driveren er opptatt av at Fisketorget skal drives til det beste for befolkningen. Samtidig er ikke dette et offentlig finansiert bygg, og bevertning har vært en forutsetning i festeavtalen og er en viktig del for at driveren skal kunne overleve, sier Linder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!