Senterpartilederen lei av sukkeravgiftens merkelige utslag:

Flaskevannet blir billigere hvis du tilsetter alkohol

Litt alkohol i vannet ville gjort flaska med Olden eller Farris rimeligere.

AVGIFTSVIRVAR: - Når alkoholholdig drikke har lavere avgift enn alkoholfri drikke, viser det hvor skjevt økningen i sukkeravgiften slår ut, sier Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum, her fotografert på besøk hos Hansa-Borg bryggeri i Sarpsborg i forrige uke. Foto: Foto: Karl Kristian Langeland
AVGIFTSVIRVAR: - Når alkoholholdig drikke har lavere avgift enn alkoholfri drikke, viser det hvor skjevt økningen i sukkeravgiften slår ut, sier Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum, her fotografert på besøk hos Hansa-Borg bryggeri i Sarpsborg i forrige uke. Foto: Foto: Karl Kristian Langeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har nylig dokumentert at pils, som følge av økningen i sukkeravgiften, nå er billigere enn brus pr liter i endel norske butikker.

Også lettøl har etter nyttår lavere særavgift enn brus. Før jul hadde alkoholfri drikke og drikke med lavt alkoholinnhold samme avgift.

Nå er situasjonen slik: Hvis Farris hadde blitt blandet med for eksempel alkoholholdig sider, ville den fått lavere avgift og dermed blitt billigere (se faktaboks).

Rare utslag

- Avgiften slår utrolig rart ut. Slik kan vi ikke ha det, sier Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum.

Senterpartilederen har nettopp vært på besøk hos Hansa Borg Bryggerier i Sarpsborg. Bryggeriet ble grunnlagt allerede på 1800-tallet og har en lang historie i Østfold.

Sarpsborg-bryggeriet er det norske bryggeriet som ligger nærmest svenskegrensa. Den store salgsnedgangen for brus som andre bryggerier merker i forbindelse med sukkeravgiften, er ikke problemet i Sarpsborg. Bryggeriet produserer mest øl. Likevel er situasjonen vanskelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer