Mat og miljø:

FNs klimapris til svensk burgerkjede

Verdens første «klimapositive» meny.

GRØNNE ALTERNATIV: Den svenske Max-kjeden har jobbet målbevisst for å bli klimapositive. Her er noen av selskapets grønne alternativer. Foto: Max
GRØNNE ALTERNATIV: Den svenske Max-kjeden har jobbet målbevisst for å bli klimapositive. Her er noen av selskapets grønne alternativer. Foto: Max Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FNs klimakonvensjon, UNFCCC har gitt miljøpris til en burgerkjede.

Den svenske hamburgerkjeden Max Burgers får FNs klimapris for sin klimapositive meny, forteller Marita Wengelin, presseansvarlig i Max.

- Vi har jobbet med klimaspørsmålet siden 2008, og ble «klimapositive» i 2018, sier hun stolt.

FNs Klimaposisjon definerer klimapositiv som å «fjerne flere klimagasser enn verdikjeden slipper ut, samtidig som at utslippene reduseres I tråd med 1,5-gradersmålet fra Paris-avtalen».

- Som den første i verden fungerer deres klimapositive meny som ledestjerne for en mer bærekraftig framtid for alle, sier Niclas Svenningsen, direktør for FNs klimaendringsprogram, i en pressemelding.

- Ved å gi kundene muligheten til å bedre forstå klimapåvirkningen av mat, leder MAX an i måling, reduksjon og kompensering av deres karbonavtrykk - som er et strålende eksempel på en klimaløsning til etterfølgelse.

Klimapositive burgere?

Kjøtt trekkes stadig fram som noe av det verste vi kan spise, med tanke på klimaet. Ikke minst i EAT-Lancet-rapporten som ble lansert tidligere i år, og gjennom flere rapporter fra FNs klimapanel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer