Måtte destruere hundrevis av kilo kjøtt:

Før cruiseskipet la til, slo Mattilsynet til: - Måtte brenne opp passasjerenes mat

Mens amerikanske turister inntok Bergen, måtte kokkene i byssa på Pacific Princess finne ut hvordan de skulle få tak i nytt kjøtt.

PÅ TOKT: Planen var at cruiseskipene «Pacific Princess» og «Sapphire Princess» skulle plukke opp et halvt tonn med skipsproviant på kaien i Bergen. Slik gikk det ikke. Her er «Sapphire Princess» på vei ut Geirangerfjorden i juni.
Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
PÅ TOKT: Planen var at cruiseskipene «Pacific Princess» og «Sapphire Princess» skulle plukke opp et halvt tonn med skipsproviant på kaien i Bergen. Slik gikk det ikke. Her er «Sapphire Princess» på vei ut Geirangerfjorden i juni. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cruise er drømmeferien for mange: Foruten å besøke spennende storbyer, kan du som oftest velge og vrake mellom deilig mat. Men befant du deg om bord på cruiseskipene Pacific Princess og Sapphire Princess - som begge besøkte norskekysten i 2018 - hadde det for kokkene om bord vært en fordel om alle hadde vært vegetarianere eller veganere.

For uten at passasjerene oppdaget noe som helst, måtte nemlig nær et halvt tonn med kjøtt til gjestene om bord destrueres - som følge av Mattilsynets grensekontroll-inspeksjon. Hendelsen blir først kjent gjennom Dagbladets artikkel i dag:

- Ja, det stemmer at vi fant skipsproviant til disse to skipene som ikke hadde helsesertifikater og ikke var meldt inn til grensekontroll. Og da er reglene krystallklare: Vi måtte konfiskere innholdet i containeren fordi opprinnelsen til kjøttproduktene ikke kan dokumenteres. Når opprinnelsen er ukjent, kan disse produktene utgjøre en fare for folkehelsa og fare for spredning av smittsomme dyresykdommer som kan utgjøre en stor fare for norsk næring, forteller grenseveterinær Joachim Rummelhof Johnsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer