Ny poser oppløses i vann:

Forbløffer med nye plastposer: Har du en kjele, kan du få denne til å forsvinne

En ny oppfinnelse gir håp om å få bukt med plastproblemene.

IKKE PLAST: Det står «I am not plastic» står det på posen. I videoen viser gründeren hvordan den kan oppløses i vann og drikkes. Foto: Avanieco Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet Avanieco på Bali i Indonesia har nå laget en plastpose av plantemateriale som løser seg opp i vann. I selskapets promoteringsvideo ser vi hvordan posen ender som en grønn, teaktig væske og drikkes opp (se video øverst i saken). Det er Kevin Kumala som har gründet selskapet.

Posene er nå et av flere produkter av plantematerialer som erstatter tradisjonelle plastprodukter. Historien om den «drikkbare plastposen» hylles av flere medier som tegn på at store endringer er på beddingen hva gjelder bruk av plast.

Kumala, som opprinnelig kommer fra Bali, returnerte til Indonesia etter ti år i USA og opplevde hvordan plastproblemene er i ferd med å ta helt overhånd. Han forteller i flere intervjuer og en TedTalk om hvordan han så plast som fylte strender og havet. Sammen med venner bestemte de seg for å ta tak i problemene og resultatet ble Avanieco, som nå har spesialisert seg på produkter som erstatter tradisjonelle plastprodukter som plastposer, sugerør, emballasje og til og med regntøy.

Guro Hauge jobber for miljøstiftelsen Zero som fagansvarlig for bygg og materialer. Hun synes en drikkbar plastpose er en interessant nyskapning:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer