Den beste oppskriften på tzatziki

Forny tzatzikien og få en ny favorittdressing i sommer

Ja, vi elsker greske smaker, men tzatzikien kan også tilsette mer enn bare agurk og hvitløk.

PERSISK: Dette er en persisk variant av tzatzikien med nøtter og tørkede bær, som kalles mast-o khiar. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste nordmenn har gode ferieminner fra en gresk taverna med utsikt over Middelhavet. Å få servert en ekte gresk salat med tilhørende tzatziki er kanskje noe av det beste gresk kjøkken kan servere på varme og late feriedager.

Gresk yoghurt blir ofte servert sammen med frukt, nøtter og honning til frokost eller som dessert, eller så brukes den til dressinger som tzatziki.

Gresk eller tyrkisk yoghurt?

Gresk yoghurt har en tykk konsistens og egner seg utmerket til å lage tzatziki og andre dressinger. Hvis du sammenligner gresk yoghurt med andre meieriprodukter som er vanlig å bruke til dressing, så har sæterrømme 35 prosent fett, lettrømme 20 prosent, ekstra lettrømme 10 prosent, kesam original 8 prosent og mager kesam 1 prosent. Fettprosenten i gresk yoghurt varierer fra 1-10 %.

Gresk yoghurt har en frisk smak, og er litt mer syrlig enn tyrkisk yoghurt. Den greske inneholder også litt mer protein, noe som gir en fastere konsistens. Det gjør den også spesielt egnet til tzatziki og andre blandinger med grønnsaker, frukt og bær. Protein tar nemlig opp eventuell væske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer