(Dagbladet): Er du i ferd med å pakke inn årets julegaver? Kanskje har du vært på sopptur og bærtur og allerede laget flotte små glass med hjemmelaget innhold. Et pent pyntet glass med til og fra lapp må jo være den perfekte gaven! Eller?
Spiselige gaver til den som har alt
Flotte gaveesker med mat kan du kjøpe nesten overalt i disset førjulstider. De kan inneholde for eksempel te, oljer, eddik, småkaker, pasta, geléer og marmelader. Den perfekte gaven til den som har alt. Spiselige gaver må jo være fornuftig i vår materielle overflod.
Men spiselige gaver er ikke så genialt som vi kanskje skulle tro, viser en undersøkelse av Forbruksforskningsinstituttet SIFO.
- I en dybdestudie av mathåndtering i 26 norske hjem fant vi eksempler på eksklusive matgaver, både kjøpte og hjemmelagede, som hadde stått på vent i skuffer og skap i lang tid, sier Nina Heidenstrøm, forsker ved SIFO, til Dagbladet.
Undersøkelsen ble gjennomført våren 2017 av Heidenstrøm og Marie Hebrok som et forskningsprosjekt ved SIFO. Formålet var å undersøke årsaker til, og foreslå tiltak mot, matsvinn i norske husholdninger.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger