(Dagbladet): Dersom klimaforandringene fortsetter i samme takt som i dag, kan flesteparten av dagens sjokoladeplantasjer forsvinne så tidlig som 2050. Det melder The Business Insider. Årsaken er høyere temperaturer og tørrere vær, eller klimaforandringer, skriver den britiske avisa.
Nå ser forskere ved Berkley-Universitetet i California på muligheten for å bruke genredigeringsteknologien CRISPR for å videreutvikle kakaoplantene slik at de blir mer robuste.
Forskningprosjektet er i utgangspunktet rettet mot å gjøre plantene motstandsdyktige mot sopp og sykdommer, men en bieffekt kan være at de vil tåle klimaendringene bedre.
Prosjektet foregår i samarbeid med sjokoladegiganten Mars, som blant annet produserer sjokolader som Snickers, Dove og Mars.
Den nye sjokoladen
Alle planter er til en viss grad utsatt for klimaendringer, men kakao er en av de plantene som er mest sårbare for klimaendringer fordi en stor del av kakaoproduksjonen foregår på små områder, hovedsakelig i noen få land i Afrika. Mer enn halvparten av verdens sjokolade kommer fra Elfenbenskysten og Ghana.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger