Ny forskning på økologisk mat:

Forskerne fant kostholdet som kan redde oss: - Synd at Norge er en sinke

Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale lover en ny strategi for økologisk landbruk.

BÆREKRAFTIG: Det vil koste mye om alt jordbruk skal legges om til økologisk, og det bør gå gradvis, slik som hos Per Odd Gjestvang på Nordre Vang gård på Toten, som Dagbladet besøkte et par år tilbake. De produserer økologisk stangselleri, knollselleri og vårløk, mens rosettkålen på bildet dyrkes konvensjonelt. Arkivfoto: Kristin Svorte
BÆREKRAFTIG: Det vil koste mye om alt jordbruk skal legges om til økologisk, og det bør gå gradvis, slik som hos Per Odd Gjestvang på Nordre Vang gård på Toten, som Dagbladet besøkte et par år tilbake. De produserer økologisk stangselleri, knollselleri og vårløk, mens rosettkålen på bildet dyrkes konvensjonelt. Arkivfoto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er mange myter og store uenigheter omkring økologisk mat. Mye forskning er gjort på området, men konklusjonene spriker diametralt.

Et argument mot å drive økologisk landbruk man hører ofte, er at det ikke vil være nok mat til å brødfø alle dersom alt jordbruk var økologisk. Dette har nå blitt tilbakevist i to europeiske studier.

Den første, et samarbeid mellom flere østerrikske universiteter fra 2016, tok for seg fremtidsscenarier hvor ulike jordbruksformer ble vurdert, konkluderte med at økologisk mat er et mulig alternativ, dersom vi reduserer matsvinn - og kutter ned på kjøttkonsumet.

Nå er disse resultatene bekreftet i en bredere studie, der de østerrikske forskerne samarbeidet med universiteter og institusjoner i Sveits, Italia, Skottland og Tyskland, og bygget videre på de funnene i den opprinnelige studien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer