Restaurantanmeldelse:

Først mageplask, så strålende: - Helt tullete

Bass byr på flott mat og god vin. Og et par stygge mageplask.

OFTE DYR VIN: At de fleste vinene er fra dyre Burgund og at maten spriker litt for mye på Bass, gjør at de ikke får fem på terningen. Men, tidvis er det strålende. Foto: John T. Pedersen
OFTE DYR VIN: At de fleste vinene er fra dyre Burgund og at maten spriker litt for mye på Bass, gjør at de ikke får fem på terningen. Men, tidvis er det strålende. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva dundrende gangsterrap, eksklusiv burgundervin, hipsterbriller og tidvis strålende mat har til felles? Jo, de er alle viktige bestanddeler på Bass, den hypede og svært populære gourmetrestauranten øverst på Grünerløkka. Det er nemlig en restaurantopplevelse utenom det vanlige som venter den som benker seg i det stadig vekk proppfulle lokalet. Der kokkene tør å servere akkurat det de vil – uavhengig av stilart og kulturell kontekst.

- Mye av det fungerer, sa Fredag etter endt måltid.

Men la til: - Og noe av det funker … ikke.

La oss spole tre timer og 13 retter tilbake. Etter at en smertefullt hipp kelner anbefalte å gå for alt på menyen «hvis du er middagssulten» – er det uvanlig å være det på restaurant? – var det en underlig kvartett som ankom bordet: Utsøkte østers, med følge av lime og Tabasco. Meget god spekeskinke, av ukjent opphav og identitet. Nydelig Thybo, en fyldig og sødmefylt dansk kumelkost. Og et stort fat med kyllingnuggets som viste seg å være smak- og meningsløse.

- Tamme og kvapsete.

- En helt tullete rett.

Robinson og Fredag konkurrerte nærmest i å skjelle den ut, så irriterte var de over frityrhaugen på bordet. For ettersom måltidet skulle skride fram, fulgte en gryende mistanke om at de «kule» kyllingnuggetsene rett og slett ble servert for at gjestene skulle bli sånn noenlunde mette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.