Coronaviruset

Fortviler: - Klarer en måned til

Nyheten om at restaurantene må holdes stengt på ubestemt tid er hardt å takle for mange.

SNART TOMT: Axel Balacey fra Frankrike jobber som kokk i Oslo. Men, nå er han snart tom for penger. Foto: Christopher Sjuve
SNART TOMT: Axel Balacey fra Frankrike jobber som kokk i Oslo. Men, nå er han snart tom for penger. Foto: Christopher Sjuve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Axel Balacey er 26 år gammel. Han har jobbet på en restaurant på Frogner i Oslo siden august. Da restaurantene stengte i Oslo, ble han uten lønn over natta.

- Nå vet jeg ikke når jeg får lønn neste gang. Jeg kommer meg ikke hjem til Frankrike og ikke vet jeg hvor lenge pengene vil holde.

Axel er slett ikke alene. Og kokkene i Oslo finner en viss trøst i skjebnefellesskapet. Flere har åpnet dørene for kolleger som ikke klarer å betale husleia.

- Jeg hadde akkurat sagt opp leiligheten min og skulle til å signere kontrakt på en ny og større kåk. Meningen var å betale 13 000 i måneden, og det hadde gått helt fint om jeg hadde fått lønn. Men, det får jeg altså ikke.

Lynkarriere

Axel har vært kokk i fire år og er 26 år gammel. Vi møter ham i lokalene til restaurant Bokbacka hvor han har gjort lynkarriere siden han kom inn dørene sist sommer. Her skulle det koke i grytene og gjøres i stand til å ta imot gjester. Men, bortsett fra Axel er det helt tomt her.

- Da jeg var ferdig på skolen begynte jeg å jobbe på et slott hjemme i Bordeaux. Det høres ut som en klisjé, men vi lagde mat for rike kinesere og russiske forretningsfolk. Vi hadde ikke engang et innkjøpsbudsjett å forholde oss til. Galskap!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer