ELDHUSET BISLETT: Eldhuset prøver seg i lokalene ved siden av Coop Mega på lille Bislett, og selv om det kanskje ikke skriker sørstatsgrill av lysekroner og panoramavinduer, har det moderne lokalet fått et litt røffere utseende siden forrige restaurant.
ELDHUSET BISLETT: Eldhuset prøver seg i lokalene ved siden av Coop Mega på lille Bislett, og selv om det kanskje ikke skriker sørstatsgrill av lysekroner og panoramavinduer, har det moderne lokalet fått et litt røffere utseende siden forrige restaurant.Vis mer

Restaurantanmeldelse, Eldhuset på Bislett:

Fra Trump-land til Oslo: - Deler av dette minner om en tur gjennom Death Valley: Tørt og salt

Eldhusets avlegger sliter med gnisten.

(Dagbladet): Robinson og Fredag hadde fått tips fra en entusiastisk leser: Hva med å teste den ny-åpnede filialen til Eldhuset?

TRE STJERNER: Elduhsets avlegger fikk samme karakter som originalen på stripa på Olaf Ryes plass.
TRE STJERNER: Elduhsets avlegger fikk samme karakter som originalen på stripa på Olaf Ryes plass. Vis mer

Ja, for nå hadde det amerikanskinspirerte spisestedet på Grünerløkka fått en avlegger på Bislett, som vedkom­mende absolutt mente Magasinets restaurantløver bare måtte ­besøke.

Déjà vu

Så nå satt de der, da, og leste gjennom den engelskspråklige menyen – og fikk en kollektiv følelse av déjà vu.

- La gå at hukommelsen min ikke er det den en gang var, men dette virker veldig kjent. Ja, om jeg ikke hadde visst bedre vil jeg nesten våge å påstå at menyen er identisk med den de har på Løkka, sa Fredag.

- Du har rett. Dette er nøyaktig samme meny. Det må bety at det går bra lenger øst, selv om vi ikke var veldig impo­nerte da vi var der for vel et år siden, sa Robinson, og la til: - Vel, vi får se om det bare er menyen som er identisk.

Lysekroner og amerikanske bilskilt

Lokalet er luftig, med murstein og lysekroner, samt bilskilt fra et førtitall amerikanske delstater som dekorativt element, uten at det egentlig bidrar nevneverdig til illusjonen om å være i The Deep South.

- Men kanskje maten gjør det? Det høres i hvert fall veldig lite norsk ut, ja, altså siden alt er skrevet på engelsk, sa Fredag.

DE TRE STORE: Grillet kjøtt, coleslaw og pommes frites - balansert med litt lettsyltet rødløk og finhakket vårløk.
DE TRE STORE: Grillet kjøtt, coleslaw og pommes frites - balansert med litt lettsyltet rødløk og finhakket vårløk. Vis mer

En vennlig servitør – engelskspråklig, selvfølgelig – presenterte en kombinasjonsrett som et godt tilbud, og Fredag slo til. Smokey pork ribs, brisket of beef og wild tiger prawns, altså røykt svineribbe, bibringe og tigerreker, som til tross for at de skulle være «ville» etter all sannsynlighet kom fra et oppdrettsanlegg. To sideretter er inkludert i prisen (349,-), og Fredag valgte coleslaw med blåost og sursøte agurker.

«Det lunkne førsteinntrykket fra i fjor holdt stikk.»
BURGERE: Eldhuset har et stort utvalg burgere, men er mer enn bare en burgerjoint.
BURGERE: Eldhuset har et stort utvalg burgere, men er mer enn bare en burgerjoint. Vis mer

Fra Burgermenyen valgte Robinson varianten Buffalo, som kom med cheddarost, bacon, grillet paprika og karamellisert løk, samt fries.

- Alt er jo større i Amerika, så det bør holde? spurte ­Robinson og fikk et kontant nikk til svar fra servitøren. Og hvis metthetsfølelsen ikke skulle melde seg, ble det for­sik­ret om at det alltid var mulig å bestille mer.

Det går fint an å finne en ok rødvin til mat som dette, men her er det tydelig at det satses mer på øl, så Robinson og Fredag valgte hver sitt glass med Sagene pilsner – lokalt og godt.

Lunkent førsteinntrykk

Hvordan det gikk? Det lunkne førsteinntrykket fra i fjor holdt stikk. Synd, for det er jevnt over små ting som skal til for å heve dette ganske mange hakk oppover.

UTEPLASS: Eldhuset Bislett har også bord for uteservering.
UTEPLASS: Eldhuset Bislett har også bord for uteservering. Vis mer

- Det ser riktig lekkert ut. Og det lukter nydelig, sa ­Fredag og satte i gang. Kort tid etter kom dommen. Svine­ribba var ok, men bibringa var tørr og scampien for hardt grillet. Tilbehøret fikk godkjent, men heller ikke mer.

Burgeren var også både-og. Mens brødet var saftig og godt, og tilbehøret bra, var kjøttet grått.

At kokken hadde gått bananas med flaksaltet og latt det danne et tykt lag over ellers gode og rustikke fries, var heller ikke bra.

- Skal jeg være riktig slem kan jeg si at deler av dette minner om en tur gjennom Death Valley: Tørt og salt, bemer­ket Robinson og tømte ølglasset.

Key Lime Pie med syltet appelsin, peppermynte og vanilje­is utgjorde en grei avslutning på et måltid som dessverre kommer til å huskes bedre for hva det kunne ha vært enn hva det faktisk var.

Flere grill- og BBQ-restauranter:

Way Down South: Syndig god sørstatsmat

St. Lars: Hvis du vil fråtse i grillet kjøtt