Oppskrift på superenkel rabarbrakake

Fransk klassiker: Jo, du heller altså pannekakerøre over rabarbra...

Clafoutis er en lettvint fransk dessertkake med gratis rabarbra fra hagen.

RABARBRATID: Clafoutis er en klassisk fransk dessertkake som tradisjonelt lages med kirsebær. Vi har laget en lekker forsommervariant med rabarbra og jordbær. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I de fleste gamle norske hager står det en rabarbraplante, ofte i utkanten av tomta og gjerne tett opptil der hageavfallet blir dumpet.

Det er her rabarbraplanten trives best og hvert år kan du stole på at rabarbraen kommer å hilser på. Rabarbra er en av våre eldste kulturplanter og gleder oss fra tidlig i mai med sin spede blader klare for bruk.

Clafoutis er egentlig en søt ovnspannekake med bær. En god pannekakerøre helles over bærene, som stekes i ovnen.

Opprinnelig ble det bruk kirsebær, men du kan bruke de bærene du vil. Vi har laget den med rabarbra i kombinasjon med søte jordbær, som er en smaksrik forsommervariant.

Clafoutis skal serveres straks den kommer ut av ovnen og er varm. Pisket krem, god vaniljeis eller crème fraîche er godt til.

Rabarbra er «surt»

Et godt barndomsminne, er rabarbrastilker som dyppes i sukker og selv da smaker rabarbraen «surt»! Vi minnes også kald rabarbrasuppe og rabarbragrøt med fløtemelk. Men rabarbra kan brukes til så mye mer.

Kombinasjonen rabarbra og jordbær er særlig vellykket. Kok gjerne syltetøy med en blanding av disse eller lag en smuldrepai. Rabarbra egner seg også i sommerens drinker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.