Konflikt mellom ansatte og ledelse i TGI Friday's Karl Johan omtales som «krig»

Friday's Karl Johan: Årelange konflikter i kulissene

Dårlige arbeidsforhold og et forsuret arbeidsmiljø var hverdagen på Friday's Karl Johan, hevder flere ansatte. Nå har den velkjente restauranten stengt dørene for godt.

SINTE: - Det er ledelsen som har kjørt restauranten i grøfta, ikke vi. Det hevder denne gruppen ansatte som retter harde beskyldninger mot eieren Umoe. Fra venstre Benyam Haile, Mesfin Techagne, Neftalem Woldemaryam, Derege Kebede og Berham Asfaw. Foto: Nina Hansen
SINTE: - Det er ledelsen som har kjørt restauranten i grøfta, ikke vi. Det hevder denne gruppen ansatte som retter harde beskyldninger mot eieren Umoe. Fra venstre Benyam Haile, Mesfin Techagne, Neftalem Woldemaryam, Derege Kebede og Berham Asfaw. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere stoler ligger veltet på uteserveringen, døra til TGI Friday’s Karl Johan er stengt.

I 21 år lokket restauranten på Oslos paradegate med fargerike drinker, burgere og «fredagsstemning hver dag». Nå er nærmere 80 medarbeidere sagt opp. Eieren, Umoe Restaurant Group, har besluttet at det er over.

En gruppe tidligere ansatte møter Dagbladet. De er sinte og fulle av anklager. Det de forteller, står i sterk kontrast til arbeidsgiverens versjon.

Bak fasaden skal atmosfæren ha vært så betent, amper og konfliktfylt at den av de ansattes fagforening sammenliknes med en krig.

Krangel og konflikt

Begge parter beskriver opprivende krangler og et forsuret arbeidsmiljø. Lite minner om et sted med «rask og vennlig service i et varmt og festlig miljø», slik det het i en rekrutteringsannonse for litt siden.

De forteller historier om overarbeidede, gråtende servitører, ansatte uten kontrakter og kokker på jobb i 40 graders varme fordi ventilasjonssystemet og airconditionanlegget ikke skal ha virket som det skulle. Alt sammen bestrides av arbeidsgiver.

Stengt to ganger

Restauranten har de siste åra vært forfulgt av dårlige anmeldelser og blitt stengt to ganger. I januar 2016 valgte stedet selv å stenge på grunn av rotter eller «avvik med skadedyr». 27. juni i fjor stengte Mattilsynet restauranten med umiddelbar virkning. «Videre drift vil medføre fare for helseskadelig mat», het det i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer