<strong>HJEMME HOS FRU TIMIAN:</strong> &nbsp;Marit Westlie vokste opp med en mor som var veldig glad i å lage mat, og som inviterte datteren til å være med.
HJEMME HOS FRU TIMIAN:  Marit Westlie vokste opp med en mor som var veldig glad i å lage mat, og som inviterte datteren til å være med. Vis mer

Favorittene fra Fru Timians blogg

Fru Timians ti mest populære middager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fru Timian - eller Marit Westlie (46) som hun egentlig heter - lager en av Norges mest populære matblogger. Hun står bak åtte bøker og hundrevis av oppskrifter hvor formålet er at alt skal være ukomplisert å få til. Når dagene er travle, er det fint å kunne ty til enkle og gode middager.

- Jeg elsker ujålete mat. Mat som enten blir servert på store fat, sånn at alle kan forsyne seg rikelig av det, eller masse småretter, som bare kommer og kommer. Jeg liker best å gå på den type restauranter også. Jeg elsker mye smak! sier Marit til Dagbladet.

- Hvordan oppsto navnet Fru Timian?

- Jeg ønsket å ha et navn på bloggen min som ikke var mitt eget navn, så etter en del brainstorming for meg selv, dukket Fru Timian-navnet opp. Jeg synes det passer bra, for timian er en ganske hardfør staude, som kommer igjen år etter år når du planter den ute. Den vokser seg litt «all over the place» og passer til veldig mye. Jeg synes rett og slett at timian og jeg som person passet veldig godt sammen, fremholder 46-åringen.

Påvirkes av trendene

I disse dager er det fem år siden bloggen oppsto. Fortsatt er mange av de eldste oppskriftene også de mest populære. Marit medgir at hun påvirkes av mattrendene rundt oss:

- Mannen min Øystein er dessuten vegetarianer - som jo har blitt veldig trendy - så jeg blir jo påvirket av det. Jeg tror 2017 kommer til å ha et enda større fokus på bærekraft og det å spise mer grønt og litt mindre kjøtt.

Nå kan Dagbladet vise oversikten på de ti mest populære middagsoppskriftene fra Fru Timians blogg i 2016 - og gi deg oppskriften på nr 1: Arvekyllingen!

- Jeg fikk oppskriften fra min svigerinne, som i sin tur hadde fått den fra en på jobben. Og skal jeg tro henne - og det har jeg all grunn til å gjøre - har alle damene på jobben hennes denne retten på sin ”sikker vinner når vi er mange til middag-liste”, fastslår Marit Westlie.

Les også:

Video: - Små og store forsyner seg flere ganger av denne kaka

Video: - Gjærbaksten som redder ekteskapet

Fru Timian: - Denne kake er verdens beste

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer