Selvbetjeningskasser:

Frykter øljuks i selvbetjeningskasser

Helsedirektoratet frykter berusede personer får kjøpt øl i selvbetjeningskassene.

PERSONLIG KONTROLL: Helsedirektoratet frykter at berusede personer får kjøpt øl i selvbetjeningskassene. Nå strammer butikkene inn rutinene. Foto: Elisabeth Dalseg / Dagbladet
PERSONLIG KONTROLL: Helsedirektoratet frykter at berusede personer får kjøpt øl i selvbetjeningskassene. Nå strammer butikkene inn rutinene. Foto: Elisabeth Dalseg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helsedirektoratet understreker overfor dagligvarebransjen at det er forbudt å selge øl til berusede personer som bruker selvbetjente kasser, melder NTB.

Direktoratet har sendt et brev til aktørene i dagligvarebransjen hvor de understreker forbudet mot å selge alkohol til personer som er synlig beruset, skriver Aftenposten.

- Bakgrunnen er at det er blitt vanligere med fingeravtrykk-skanning i ubemannede kasser. Det er ikke slik at vi kjenner til flere saker der bransjen har brutt regelverket, dette gjør vi for å forebygge at det skjer, sier avdelingsdirektør Øivind Giæver i Helsedirektoratet.

Norgesgruppen som har innført fingeravtrykk-skanning i noen av sine selvbetjeningskasser på Meny. Matbutikkgiganten sendte nylig ut nye retningslinjer til butikkene om driften av ubemannede kasser.

- Her presiseres det at vi skal kontrollere om personer som kjøper alkoholholdige drikker, er synlig beruset. Akkurat som våre ansatte i de bemannede kassene gjør, sier direktør Bård Gultvedt for næringspolitikk og myndighetskontakt til Aftenposten.

Personlig kontroll for alkohol

- I Coops selvbetjeningskasser skal aldersbestemte varer kontrolleres personlig av betjeningen, fortalte Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop til Dagbladet, da vi spurte om dette i forbindelse med lanseringen av skann-og-betal med mobil-løsningen deres på Obs!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer