Ernæringstest av gresk yoghurt:

Full feriefølelse hjemme: -Den greske favoritt-yoghurten har en bonus alle har godt av

Har en klar fordel framfor vanlig yoghurt.

MYE BRA: Gresk yoghurt kan være et godt valg, for eksempel som mellommåltid. Noen av de greske yoghurtene i denne testen inneholder noe mer protein enn «vanlig yoghurt». Foto: ERIK HELGENESET
MYE BRA: Gresk yoghurt kan være et godt valg, for eksempel som mellommåltid. Noen av de greske yoghurtene i denne testen inneholder noe mer protein enn «vanlig yoghurt». Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blir stadig et større og bredere utvalg av yoghurt og andre melkebaserte små måltider i butikkene. Noen av dem er rike på sukker, fett og kalorier, mens andre er sunne små måltider fulle av protein og med relativt lite sukker og mettet fett.

Forskjell på proteininnholdet

Tar du en titt i meierihyllen finner du i hovedsak fire forskjellige typer «melkemåltider»: Gresk yoghurt, «vanlig yoghurt», skyr/kesam/kvarg (som egentlig er oster), og cottage cheese.

Sammenlikner du skyr, kesam, kvarg og cottage cheese med vanlig yoghurt, har disse langt mer protein, og ofte også mindre fett og sukker enn en del yoghurtyper.

Disse fordelene finner du til dels igjen i gresk yoghurt.

Noen greske yoghurter inneholder mer protein enn «vanlig yoghurt», og kan derfor være et bedre valg, for eksempel som mellommåltid.

Fakta om protein

Verdifullt bidrag av kalsium

Yoghurt og andre melkemåltider bidrar med viktige næringsstoffer som protein, kalsium, jod, B-vitaminer og fosfor.

En yoghurt om dagen, gir deg en av de tre porsjonene med meieriprodukter som er anbefalt per dag for å sikre kalsiuminntaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer