Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kjedene kjemper om kundene fram mot 17. mai

Full priskrig i frysedisken: Nå får du krone-is til kr 3,33!

Følg med i frysedisken i dag og i morgen. Antall kroner du må betale for krone-isen raser fram mot 17. mai.

SLÅSS FOR HVER KRONE: Kampen om dagligvarekundene er tøff, og nå har det brutt ut full priskrig på krone-is i sekspakk og andre tradisjonelle 17. mai-varer. Foto: Lars Gulbrandsen/Dagbladet
SLÅSS FOR HVER KRONE: Kampen om dagligvarekundene er tøff, og nå har det brutt ut full priskrig på krone-is i sekspakk og andre tradisjonelle 17. mai-varer. Foto: Lars Gulbrandsen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Glad i krone-is? Da skal du løpe til frysedisken nå. Dagligvarekjedene slåss om kundene fram mot 17.mai og pinse, og prisene raser både på is og andre varer som tradisjonelt står på festbordet.

PRISKRIGER: - Konkurranse er gøy, sier kjededirektør i Extra, Christian Hoel. Foto: Extra
PRISKRIGER: - Konkurranse er gøy, sier kjededirektør i Extra, Christian Hoel. Foto: Extra Vis mer

- Våre kunder skal slippe å blakke seg på 17. mai-feiringen. Derfor har vi i dag senket prisen på en sekspakk med Coop Krone-is fra 24.90 til 20.00, opplyser kjededirektør i Extra, Christian Hoel, til Dagbladet.

Kiwi snudde seg raskt i formiddag, og svarte på prisnedsettelsen fra Extra ved selv å sette ned prisen på krone-is:

- Vi gir oss aldri på pris, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi.

- Vi har lenge vært billigere enn Extra på krone-is, og vi skal selvfølgelig fortsatt ha de laveste prisene. Derfor setter vi ned prisen på Hennig-Olsen krone-is 6-pakning til 20 kroner.

Kan sette ned flere varer

Konkurransen er beinhard på dagligvaremarkedet, og kjedene bruker alle triksene i boka for å trekke kunder i dagene foran høytidene i maimåneden.

- Konkurranse er gøy, og is er et superviktig produkt for kundene våre, som er de som eier oss. Det er i tillegg meldt godt vær på 17. mai, så vi regner med at det vil gå en del is, ja, uttaler Hoel.

- Vil det kunne komme ytterligere prisnedsettelser på is og andre varer i løpet av dagen og i morgen, onsdag?

IS TIL 17.MAI: Krone-is selges på billigsalg i flere store dagligvarekjeder akkurat nå. Foto: Coop
IS TIL 17.MAI: Krone-is selges på billigsalg i flere store dagligvarekjeder akkurat nå. Foto: Coop Vis mer

- Det utelukker jeg ikke, sier Hoel, og innrømmer at kjeden gjør det de kan for å få folk inn i butikkene.

- Priskrigen kommer kundene til gode. I motsetning til flyselskapene, som setter opp prisene når folk skal ha fri og kose seg, gjør vi i dagligvarebransjen det motsatte. Når vi i Extra sier at vi elsker lave priser, gjør vi det hele året, fastslår Hoel.

I løpet av den siste uka har han satt ned prisen på en rekke festvarer i kjedens butikker. Flagg som i forrige uke kostet ti kroner, koster nå en krone. Kransekake er satt ned fra kr 179 til 89.

I tillegg kjører kjeden kampanje på en rekke andre varer som er aktuelle fram mot syttende mai, som røkelaks, wienerpølser, spekemat, jordbær og rosebuketter, forteller Hoel.

- Vi skal være blant de billigste kjedene, og vi er godt rigget med aktuelle varer til konkurransedyktige priser i festmåneden mai.

- Billigst til hverdag og fest

Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi sier at kjeden skal være billigst på alle varer, både til hverdag og fest:

SVARER UMIDDELBART: Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi bekrefter at lavpriskjeden i formiddag har satt ned prisen på Krone-is i seks-pakk fra Hennig Olsen Is. Foto: Kiwi
SVARER UMIDDELBART: Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi bekrefter at lavpriskjeden i formiddag har satt ned prisen på Krone-is i seks-pakk fra Hennig Olsen Is. Foto: Kiwi Vis mer

- Kundene skal selvsagt få de billigste varene til nasjonaldagen hos oss, men vi er minst like opptatt av å være billigst i hverdagen. Kiwi vant flest prisundersøkelser i 2017, og vi jobber beinhardt hver eneste dag for å være billigst. Våre 1,1 millioner Kiwi Pluss-kunder får dessuten 15% bonus på all fersk frukt og grønt og 1% bonus på alle andre dagligvarer, påpeker hun.

Rema 1000 har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media