Opposisjonen avslører ny plan:

Fullt godteriopprør på Stortinget: - Hodeløst

Opposisjonen tar nye grep for å stoppe sukkerlekkasjen. Frp i Oslo ber stortingsgruppa vurdere avgiften.

I ANGREP: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum legger snart frem forslag om å reversere sukkeravgiften. Foto: NTB Scanpix
I ANGREP: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum legger snart frem forslag om å reversere sukkeravgiften. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det holder nå, mener Aina Stenersen, fraksjonsleder for Frp i Helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre. Med stigende uro har hun sett følgene av sukkeravgiften som fra nyttår økte med 83 prosent. Stenersen ber nå stortingsgruppa i sitt eget parti om å ta affære.

Samtidig har Senterpartiet har et forslag på trappene. De ønsker å reversere sukkeravgiften og avskaffe dagens ordning med tollfri handel, den såkalte 350-kroners regelen.

Mye dyrere

Sukkeravgiften, som nesten ble doblet over natta, har gitt betydelig prisøkning på brus, godteri og sjokolade. Også brus og godteri uten sukker har sukkeravgift, fordi man ikke skiller mellom sukker og kunstig sukker.

Nettgodteributikkene, som selger godis til nordmenn fra Sverige og Tyskland, forteller nå om eventyrlig økning i salget. Noen av dem har doblet omsetningen siden nyttår.

En dobling kan det også bli i antall butikkkvadratmetre langs grensa. Sentrene Nordby, Töcksfors og Charlottenberg investerer milliardbeløp i flere kvadratmeter. Grensehandeløkningen var i fjor på 23,4 prosent, seks ganger sterkere enn omsetningen i norske butikker i samme periode, ifølge tall fra SSB.​

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer