Eksotiske tapas:

Fy fasan: Så mye godt - og så billig

Mat fra Midtøsten lagd av råvarer fra Indre Østfold? Jadda, for fasan!

EKSOTISK PÅ LØKKA: Gode småretter med masse smak på Restaurant Ben Reddik. Foto: John T. Pedersen
EKSOTISK PÅ LØKKA: Gode småretter med masse smak på Restaurant Ben Reddik. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mat fra Midtøsten lagd av råvarer fra Indre Østfold? Jadda, for fasan!

Er vi i Libanon? Syria? Israel? Hellas? Kanskje i Hedmark et sted, i den imaginære bygda Flåklypa?

Robinson så rundt seg i et spartansk innredet lokale på nedre Grünerløkka. Her var ingen etnokitch som i «1001 natt», ei heller åpenbare referanser til Kjell Aukrusts univers som nyåpnede Ben Reddik har hentet navnet sitt fra. Bare en lang bardisk med gule keramikkfliser og Jærstoler til å sitte på, ved små, skolepultaktige bord. Men gastronomisk sett befant de seg på et sted som var enda mer eksotisk enn som så.

De var i hele det østlige Middelhavsområdet. I den ampre regionen der folk krangler om det meste, men er enige om at det er meze man spiser når man samles rundt et måltid bestående av X antall små asjetter med myke pureer, sprø og syrlige grønnsaker, urkorn, det særegne krydderet sumak og sesamsausen tahini.

- Samtidig er vi på Hvaler, Røros, Geilo og Spydeberg i indre Østfold, der de omhyggelig utvalgte råvarene kommer fra, kommenterte Fredag og tittet opp fra menyen.

- Økologisk, kortreist og Midtøsten-hipt, krydret med et hint av 70-tallsbarndom. Det høres jo ut som en perfekt Løkka-miks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.