PEPPERONIPIZZATEST: Vi har sjekket næringsinnholdet i 10 ulike frossenpizzaer med pepperoni. Foto: Jenny Mina Rødahl
PEPPERONIPIZZATEST: Vi har sjekket næringsinnholdet i 10 ulike frossenpizzaer med pepperoni. Foto: Jenny Mina RødahlVis mer

Ernæringstest av pepperonipizza

Fy flate! Den billigste var best

Store forskjeller.

(Dagbladet): Å ty til en frossenpizza en gang i blant, er noe de fleste av oss gjør.

- Det aller beste er selvsagt å lage pizzaen selv, for da har man kontroll på innholdet, og kan redusere både salt- og fettinnholdet, samt øke andelen fiber og grønnsaker, men det er ikke alltid tiden strekker til. Da kan en frossen pepperonipizza være løsningen, sier Kari H. Bugge, fagsjef og ernæringsfysiolog i Grete Roede, som har sammenlignet næringsinnholdet i 10 ulike pizza med pepperoni.

- Det er nok først og fremst smaken som utgjør den aller største forskjellen, for næringsinnholdet i pizzaene er nokså likt, når alt kommer til alt. I denne testen er det imidlertid sistnevnte vi ser på, så smaken får du vurdere selv, sier hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn