- Nok en asiatisk restaurant i hovedstaden?
Fredag så spørrende på Robinson, som – til Fredags overraskelse – ristet bestemt på hodet.
Hvorfor ikke? Hvis de holder det som loves på hjemmesiden, er dette et alternativ til alle de andre, sa Robinson som hadde gjort hjemmeleksa sin. - For der står det vitterlig at man ikke vil finne «de vanlige rettene fra Asia» på menyen.
- Hm, sa Fredag, ikke uten en viss skepsis.
- Hvis Asian Box virkelig utgjør et alternativ til brorparten av de andre, så er det vel og bra.
Robinson nikket.
- Og fra et forretningsmessig synspunkt – veldig smart.
Gatemat med en tvist
Stikkordet er «street food», altså mat man får servert på fortau i mange asiatiske land.
Det nyåpnede spisestedet i Sporveisgata, så vidt «off» Bogstadveien, henter inspirasjon fra Hong Kong, en by kjent for sine utallige matboder, og som i seg selv er en smeltedigel der diverse asiatiske kjøkkentradisjoner møter europeiske – og de nydeligste smakskombinasjoner oppstår.
En svært hyggelig, og svært kjapp, servitør dukket raskt opp ved bordet med en liten porsjon kimchi (chilisyltede grønnsaker) og to glass Soave fra vinmenyen – som for øvrig byr på fem-seks alternativer til under 400 kroner flaska. Sympatisk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger