Anmeldelse av restaurant Fyr

Fyrrig på fyr

Hipt og herlig på vestkanten.

Foto: Anita Arntzen
Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Bistronomi, er det en kombinasjon av Bistro og gastro­nomi?

Robinson og Fredag hadde tatt turen til vestkantens nyeste og hippeste restaurant, og nå lurte Fredag på hva navnet egentlig betød.

- Riktig, sa Robinson. – Og ideen er god, tanken sym­patisk. I ordet bistronomi møtes det folkelige og den gode matopplevelsen. Man skal altså kunne spise ekstremt god mat, uten at det koster skjorta, forklarte Robinson.

Konseptet ble oppfunnet av franske kokker, som valgte å etablere spisesteder utenfor de mest sentrale bystrøkene, for på den måten å holde prisnivået nede – samtidig som at nivået på maten forble høy.

- Vel, dette kan vel neppe gjelde her, sa Fredag, og så seg rundt i det rustikke, men elegante lokalet som ligger i den såkalte «Acne-villaen» i Hegdehaugsveien, et av de ­dyreste områdene i hovedstaden hva husleie angår.

Ingen hovedretter

En effektiv, oppmerksom ­– og engelskspråklig servitør fortalte at det ikke opereres med tradisjonelle for- og hoved­retter.

- Rettene er et sted midt imellom, så tre–fire stykker, samt dessert bør holde. Det kommer helt an på hvor sultne dere er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer