Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oppskrift på pastasaus med grønnsaker

Genial pastasaus laget av det du finner i grønnsakskuffen

Denne pastasausen kan du lage av grønnsaker som blir liggende i grønnsaksskuffen, for eksempel paprika, løk, tomater, chili og hvitløk.

Tøm grønnsakskuffen og tryll fram verdens beste allround pastasaus! Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snart er vi alle i gang med våre travle hverdagsliv og det er igjen tid for å planlegge middager som hele familien liker og som er raske og enkle å lage.

Når tiden er knapp og alle skal på aktiviteter, så gjelder det å tenke matsmart. Mange foretrekker å få maten kjørt hjem på døra, men ikke alle gjør det.

Hjemmelaget er best

Vi ønsker jo helst å lage maten fra grunnen av, så jo bedre du planlegger, desto enklere blir det. Derfor er det lurt å lage store porsjoner, så har du mat til flere dager. Denne pastasausen for eksempel, kan du bruke til flere retter, så den kan være en basissaus du har for hånden. Har du noen basisoppskrifter du er trygg på, kan du variere dem etter anledning og sesong.

Her får du en oppskrift på hjemmelaget pastasaus, som du garantert vil lage flere ganger. Tomatsausen er krydret opp med litt chilli, men den kan du sløyfe å få en mild og barnevennlig pastasaus. Dette er en genial måte å få ungene til å spise grønnsaker på, da alt er most til en fargerik og fyldig saus.

Er husholdningsbudsjettet er litt stramt, er det god økonomi å bruke grønnsakene som begynner å bli litt slappe i en pastasaus. Og dessuten er dette sunn mat og du vet nøyaktig hva sausen inneholder.

Har du først laget en god pastasaus, kan du like gjerne lage en stor porsjon og fryse ned til flere middager. Denne pastasausen holder seg cirka én uke i kjøleskapet.

Vegetarisk pastasaus

Tøm grønnsaksskuffen i kjøleskapet, ovnsbak grønnsakene og kjør alt til en delikat og smakfull pastasaus Foto: Per Ervland
Tøm grønnsaksskuffen i kjøleskapet, ovnsbak grønnsakene og kjør alt til en delikat og smakfull pastasaus Foto: Per Ervland Vis mer

Mange ønsker å spise vegetarisk, gjerne flere ganger i uka, og da er denne sausen helt perfekt som utgangspunkt for flere retter. Sausen kan også brukes som den er og serveres med pasta og revet parmesan.

Sausen består bare av grønnsaker og passer til spagetti, lasagne, som saus til stekt kjøtt, kylling eller fisk og du kan for eksempel legge kjøttboller eller pølsebiter rett i sausen. Sausen kan du faktisk også bruke som utgangspunkt for en god suppe. Og du kan selvfølgelig steke karbonadedeig eller kjøttdeig eller til og med lage en Bolognesesaus.

Tøm grønnsaksskuffen i kjøleskapet

Alle har en grønnsaksskuff i kjøleskapet som ofte inneholder diverse rester av for eksempel stilkselleri, løk, paprika, tomater, hvitløk og lignende. Kanskje har du noen urter som også gjerne skulle vært brukt.

Da er det helt genialt å dele grønnsakene i biter og ovnsbake dem i cirka 30 minutter, for så å kjøre alt til en saus i en blender. Enklere blir det ikke!

Les også:

Stor test av ny vegetarmat: - Overraskende mye godt

Plantebasert ikke nødvendigvis sunnere

Spaghetti a la Capri: Italienerne liker sausen, men én ting får slakt: - Dette er ikke pasta

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!