(Dagbladet): Mineralvann er den hemmelige ingrediensen som gir smak og friskhet til kjøttkakene.
Alle elsker kjøttkaker. Noen foretrekker vegetarvarianter, men mange minnes middagene hos bestemor med hjemmelagede kjøttkaker, brun saus, ertestuing og rørte tyttebær.
Får du kjøttdeig til overs kan du bruke den på denne smarte måten.
Mange av tradisjonsrettene som før var hverdagsmat, er i dag blitt festmat. Skal ungdommen hjem til søndagsmiddag står god, gammeldags husmannskost høyt opp på listen. Kjøttkaker er for mange førstevalget.
Sprudlende bobler
Mest vanlig er det å spe kjøttdeigen med melk når du skal lage din egen kjøttfarse. Men visste du at mineralvann med sine sprudlende bobler gir luftige og saftige kjøttkaker?
Bruk blå, gul eller grønn Farris alt etter hva du har i kjøleskapet. Det er viktig at farrisen er kald, gjerne iskald. Andre tilsvarende typer mineralvann, også hjemmelaget, kan brukes.
Kalde ingredienser
Kjøttdeigen må også være kjøleskapskald når du skal begynne å spe til kjøttkaker. Kjøttkaker skal smake av muskat, ingefær og pepper, men hva kjøttkakene skal smake bestemmer du selv. Mange bruker også et egg i kjøttkakene for å binde deigen godt sammen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger