SAFTIGE KJØTTKAKER: Trodde du det var vanskelig å lage gode kjøttkaker? Her er knepet som gir garantert saftige kjøttkaker. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

De beste kjøttkakene lager du selv

Genialt: Knepet som gir saftige kjøttkaker

Kjøttkakene står på bordet samtidig som potetene er kokt og ertestuingen er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mineralvann er den hemmelige ingrediensen som gir smak og friskhet til kjøttkakene.

Alle elsker kjøttkaker. Noen foretrekker vegetarvarianter, men mange minnes middagene hos bestemor med hjemmelagede kjøttkaker, brun saus, ertestuing og rørte tyttebær.

Får du kjøttdeig til overs kan du bruke den på denne smarte måten.

Mange av tradisjonsrettene som før var hverdagsmat, er i dag blitt festmat. Skal ungdommen hjem til søndagsmiddag står god, gammeldags husmannskost høyt opp på listen. Kjøttkaker er for mange førstevalget.

Sprudlende bobler

Mest vanlig er det å spe kjøttdeigen med melk når du skal lage din egen kjøttfarse. Men visste du at mineralvann med sine sprudlende bobler gir luftige og saftige kjøttkaker?

Bruk blå, gul eller grønn Farris alt etter hva du har i kjøleskapet. Det er viktig at farrisen er kald, gjerne iskald. Andre tilsvarende typer mineralvann, også hjemmelaget, kan brukes.

Kalde ingredienser

Kjøttdeigen må også være kjøleskapskald når du skal begynne å spe til kjøttkaker. Kjøttkaker skal smake av muskat, ingefær og pepper, men hva kjøttkakene skal smake bestemmer du selv. Mange bruker også et egg i kjøttkakene for å binde deigen godt sammen.

Blander du kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin går det fort å lage kjøttkaker, da maskinen elter raskt og godt. Men du kan også elte farsen sammen med helt rene hender.

Les også:

Psst! Du lar deg lure i butikken: Den mystiske nyheten er ikke kjøttdeig

Hamburgertest: - Hadde jeg fått denne i brun saus, hadde jeg trodd det var en kjøttkake

Hjemmelaget brun saus er noe av det beste Arne Brimi vet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer