De beste kjøttkakene lager du selv

Genialt: Knepet som gir saftige kjøttkaker

Kjøttkakene står på bordet samtidig som potetene er kokt og ertestuingen er klar.

SAFTIGE KJØTTKAKER: Trodde du det var vanskelig å lage gode kjøttkaker? Her er knepet som gir garantert saftige kjøttkaker. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mineralvann er den hemmelige ingrediensen som gir smak og friskhet til kjøttkakene.

Alle elsker kjøttkaker. Noen foretrekker vegetarvarianter, men mange minnes middagene hos bestemor med hjemmelagede kjøttkaker, brun saus, ertestuing og rørte tyttebær.

Får du kjøttdeig til overs kan du bruke den på denne smarte måten.

Mange av tradisjonsrettene som før var hverdagsmat, er i dag blitt festmat. Skal ungdommen hjem til søndagsmiddag står god, gammeldags husmannskost høyt opp på listen. Kjøttkaker er for mange førstevalget.

Sprudlende bobler

Mest vanlig er det å spe kjøttdeigen med melk når du skal lage din egen kjøttfarse. Men visste du at mineralvann med sine sprudlende bobler gir luftige og saftige kjøttkaker?

Bruk blå, gul eller grønn Farris alt etter hva du har i kjøleskapet. Det er viktig at farrisen er kald, gjerne iskald. Andre tilsvarende typer mineralvann, også hjemmelaget, kan brukes.

Kalde ingredienser

Kjøttdeigen må også være kjøleskapskald når du skal begynne å spe til kjøttkaker. Kjøttkaker skal smake av muskat, ingefær og pepper, men hva kjøttkakene skal smake bestemmer du selv. Mange bruker også et egg i kjøttkakene for å binde deigen godt sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer