Kampen mot matsvinn:

Genialt triks: Irmelin gjør kupp hver gang hun er i butikken - og sparer tusenvis

Sjekk triksene for din favorittbutikk.

MILJØVENNLIG: - Det beste ved å finne godbiter i kjøledisken med nedsatte priser, er at jeg aktivt gjør en innsats for miljøet, sier Irmelin Benes - her med butikksjef Ragnar Lystved i hennes lokalbutikk Extra. Muligheten for å gjøre kupp gjelder i alle matkjedene. Foto: John T Pedersen / Coop
MILJØVENNLIG: - Det beste ved å finne godbiter i kjøledisken med nedsatte priser, er at jeg aktivt gjør en innsats for miljøet, sier Irmelin Benes - her med butikksjef Ragnar Lystved i hennes lokalbutikk Extra. Muligheten for å gjøre kupp gjelder i alle matkjedene. Foto: John T Pedersen / Coop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) En undersøkelse fra Matvett viser at du og jeg årlig kaster 217.000 tonn med fullt spiselig mat. Stadig flere av oss har oppdaget at de store butikk-kjedene har funnet sin måte å redusere svinnet på - nemlig ved å selge mat og drikke med begrenset holdbarhet til kupp-pris.

- Hver eneste morgen står jeg utenfor den lokale butikken min og løper inn for å se hva de hva som er i nedsatt pris-disken. Det er kjempegøy, og stort sett kjøper jeg med meg fisk, melk og oster. Holdbarheten er kort, men kostnaden er også nær halvparten av det vanlige. Den seinere tid har jeg merket meg at stadig flere har fått opp øynene for at matbutikkene i alle kjedene har slike tilbud. Særlig tror jeg denne muligheten er fristende for studenter med lite penger å rutte med, sier Irmelin Benes (38) fra Oslo.

Hun understreker at det ikke er for å spare penger at hun er kunde i Extra-butikken rett over gata der hun bor, men at det er motiverende å bidra til redusert matsvinn.

- Jeg synes det er merkelig at ikke alle er klar over trikset ved å kjøpe fullt brukbare varer på denne måten. Mange blir redde når de ser «Best før» på en middagsrett, men ikke jeg: Er lukten god, går det stort sett veldig bra, mener Benes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer