Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oppskrifter med bacon

Gi far det han egentlig vil ha på farsdagen: Bacon

Tre oppskrifter som vil slå an på farsdagen.

GLEM BLOMSTER OG BLØTKAKER: Det far virkelig vil ha er bacon.
GLEM BLOMSTER OG BLØTKAKER: Det far virkelig vil ha er bacon. Vis mer

- Hva er det med at alle tror far vil ha bløtkake? Og blomster?, sukket en (av -hensyn-til-familiefreden) ikke navngitt kollega.

- Jeg vil da ikke ha blomster! Når de én gang i året skal gjøre stas på meg, kan de ikke gi meg det jeg vil ha?

Hva han ville ha? Bacon.
Bacon, bacon, bacon. Og kanskje biff.

Nå er ikke alle fedre like. Men høres dette ut som far i din familie, byr vi her på tre oppskrifter med nettopp bacon - som garantert vil falle i smak.

Spiser ikke far i huset ditt kjøtt, er her fire vegetaroppskrifter som er så gode at du ikke vil savne kjøttet.

Graceland-pannekaker

For mange er bacon først og fremst noe vi spiser til frokost.

Egg og bacon er perfekt søndagsfrokostmat, men siden det er farsdag vil vi gjerne gjøre litt mer ut av det.

Lise Finckenhagens Elvis-inspirerte Graceland-pannekaker kan spises både til frokost, lunch og middag, og sies også å være perfekt mat om far var på fest i går.

Boeuf Bourgignon

Kokke-Tinas variant av den franske klassikeren bruker riktignok varmrøkt sideflesk i stedet for bacon, men får du ikke fatt i det, er bacon laget av sideflesk, så det går fint å ersatte med varmrøkt, eller vanlig røkt bacon.

Denne middagen tar litt tid å lage, men er så absolutt verdt det. Høyrygg trenger mye tid, men til gjengjeld er det ikke så mye du trenger å gjøre. Mesteparten av tiden skal gryta stå å putre for seg selv.

Den kan også fint tilberedes nesten ferdig om morgenen og settes i ovn (husk lokk på gryta!) på 50 grader mens dere er ute og søndagshygger dere.

Baconsjokolade

Vi har frokost og middagen unnagjort, men hva med det søte punktum?

Bacon passer fint å kombinere med både salt og søtt, som oppskriftene over viser. Og det passer perfekt å kombinere med - tro det eller ei - sjokolade.

Sjokoladetrukken bacon kan nytes alene (vi advarer mot en viss Smash!-effekt, det kan være vanskelig å stoppe) eller som pynt, hel eller knust, på iskrem eller en syndig, mørk og deilig sjokoladekake. Kanskje en med Guinness i?

Les også:

Lite fett, falsk røyksmak og mye saltvann: Slik jukser produsentene med baconet

Smakstest av kyllingbacon

Det beste jeg vet: Bacon

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling