Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Feilproduksjon av Grandiosa

Gigantisk feilproduksjon: - Nå får du Grandiosa til 15 kroner stykket

Kjøttbollemaskinen streiket på Stranda.

FEILPRODUKSJON: I Orklas produksjonsanlegg for Grandiosa-pizza på Stranda gikk det galt da de nylig skulle produsere 50 000 pizzaer med kjøttboller. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FEILPRODUKSJON: I Orklas produksjonsanlegg for Grandiosa-pizza på Stranda gikk det galt da de nylig skulle produsere 50 000 pizzaer med kjøttboller. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På grandiosafabrikken på Stranda gikk nylig noe skikkelig galt under produksjonen av den populære pizzaen Grandiosa. Det var først under den siste kontrollen man oppdaget at hele 50 000 pizzaer ikke hadde rett antall kjøttboller. Aftenposten meldte om saken i går ettermiddag.

FEIL PÅ KJØTTBOLLEMASKIN: Dag Olav Stokken forteller hva som gikk galt med Grandiosa-produksjonen. Foto: Scanpix
FEIL PÅ KJØTTBOLLEMASKIN: Dag Olav Stokken forteller hva som gikk galt med Grandiosa-produksjonen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var en feil på vår kjøttbollemaskin som var årsaken. Det kom dessverre for lite kjøttboller på pizzaen, sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla.

- Normalt oppdager vi slike feil under produksjonen. Men, denne gangen var det i kvalitetskontrollen etter at pizzaene var produsert. Sånt skal ikke skje. Og nå gjennomgår vi rutinene på nytt, sier Stokken til Dagbladet.

Aldri så galt...

Det store partiet med feilproduserte pizzaer er nå levert til Havaristen i Ytre Enebakk. Pågangen har allerede vært påtagelig:

- Ja, det kom mye folk i går. Det er kjempegøy!, forteller Kurt Wian, prosjektleder i Miko Trading, eierne av Havaristen.

- Nå kan du kjøpe Grandiosa til 15 kroner stykket! De ivrigste tar meg seg både to og tre kartonger. Det er åtte pizzaer i hver kartong, forteller Wian oppglødd.

- Hva tenker du om helgen?

​- Vi regner med enda større pågang i helgen! Ja, vi venter faktisk at folk vil valfarte til Ytre Enebakk.

Mye mat

VENTER PÅGANG: Kurt Wian i Havaristen venter stor pågang i helgen. Foto: Privat
VENTER PÅGANG: Kurt Wian i Havaristen venter stor pågang i helgen. Foto: Privat Vis mer

Det er ikke uvanlig med feilproduksjoner. Men, Wian forteller om andre varer som også selges på Havaristen:

- Vi er er firma som har jobbet i over 40 år med varer som av ulike grunner ikke selges over vanlig disk. Det kan være varer som har røykskader, vannskader, feilproduksjoner, feilmerkinger og så videre.

- Hvor mye mat selger dere?

- Omtrent halvparten av det vi selger er mat, men det kan variere ut i fra hva vi til enhver tid får inn av varer. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å gi honør til Orkla. De kunne selvsagt ha valgt å destruere alt sammen, men i stedet får folk nå muligheten til å kjøpe seg billig pizza. Det gir god miljøgevinst for alle, sier Wian til Dagbladet.

(Saken fortsetter under bildet)

Flere hensyn

- Hva er rutinene ved feilproduksjoner som dette?

- Det er to hensyn å ta ved slike tilfeller. Det er opplagt at varene ikke kan selges på ordinær måte ettersom de ikke oppfyller våre strenge kvalitetskrav. Det andre er at vi etterlever prinsippet om å ikke kaste mat. I dette tilfellet er pizzaen fullt spiselig, så da valgte vi å bruke andre kanaler, i dette tilfelle Havaristen, til å selge varene, under forutsetning av at det er tydelig merket at varen ikke tilfredsstiller våre vanlige kvalitetskrav, forklarer Stokken.

- Ved feilproduksjoner gir vi ofte bort partier til Matsentralen. Vi er en av de største bidragsyterne. Det er heldigvis sjelden slike feil oppstår på så store produksjoner. Vanligvis er det snakk om mindre partier om noe går feil, sier Stokken.

- Er det mer pizza igjen?

- Hehe. Ja, vi har over 40.000 pizzaer på lager, forsikrer Wian.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!