Robinson og Fredag:

Gigantisk restaurant på Sørenga: - Fisken er sprellfersk

Brått værskifte på en ellers deilig matferd.

SJØMAT PÅ SØRENGA: God service, lekre lokaler og god, men ikke supergod mat. Det er dommen fra anmelderne. Foto: Christian Roth Christensen
SJØMAT PÅ SØRENGA: God service, lekre lokaler og god, men ikke supergod mat. Det er dommen fra anmelderne. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Aldri er havet skjønnere enn når det gjennom sine frukter berører ganen». Sitatet fra pater Kjell Arild Pollestad introduserer menyen til Sørenga sjømat.

Robinson og Fredag ankom med vann i mun­nen – og vann under føttene – på nesten jesusaktig vis, gående på den lave gangbrua som strekker seg over Bispevika, fra Operaen og bort til Oslos nyeste bydel.

- Det er så forfriskende å se hovedstaden fra denne vinkelen, sa Robinson og skuet innover mot heisekranene som reiser det nye Munchmuseet, mot Barcodes glitrende skyline og …

- Ja, men nå må vi heller bruke øynene for å finne den nye sjømatrestauranten som skal ligge her ute, avbrøt ­Fredag sulten.

Snart steg de inn i et gigantisk lokale med serverings­kapasitet til 500 gjester. «Påkostet nordisk art deco», kan stilen kanskje kalles, med egen fiskehandlerdisk, tilbaketrukne lounger med dunkel belysning og flisbelagte båser. Hist og her gir maritime detaljer en påminnelse om det overordnede temaet: Havet.

- La oss hoppe i det! Vi går for delemenyen «sjømatfest» til 680 kroner per pers, foreslo Robinson, mens Fredag skottet forfjamset rundt seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.