GAMMEL, MEN LIKE GOD: Gulosten har gått ut på dato, men smaker like godt - om ikke bedre. (Foto: Jenny Mina Rødahl)
GAMMEL, MEN LIKE GOD: Gulosten har gått ut på dato, men smaker like godt - om ikke bedre. (Foto: Jenny Mina Rødahl)Vis mer

Gikk ut på dato for tre uker siden - men har aldri smakt bedre

I Norge kaster vi 350 000 tonn mat som burde vært spist. Slik kan du bidra med å redusere matsvinnet.

(Dagbladet): Mugg og bakterier, hvor farlige er de egentlig? Kan man skjære bort de råtne eller mugne flekkene, eller må alt kastes? Og er det forskjell på om en agurk eller en brokkoli blir muggen?

- Stort sett går det helt fint å spise mat som har gått ut på dato eller ser litt trist ut, sier Thomas Horne, forfatteren av "Kunsten å ikke kaste mat".

Boka tar for seg 100 av de vanligste matvarene og forklarer hvordan vi kan vurdere holdbarheten med egne sanser.

- Når det gjelder gulosten, samme om det er Jarlsberg, Norvegia eller en skikkelig vellagret gouda eller sveitserost, vil det være rimelig vanskelig å smake forskjell et par uker etter datoen. Den vil i hvert fall ikke smake mindre godt, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn