Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Corona-konkurs

Gjenåpner etter konkurs: - Har vært røft

Kjendiskokken med nytt konsept i lokalene til konkursrammede Bølgen & Moi i Kristiansand.

ÅPNER OPP: Trond Moi sier det har vært en røff tid for han og kona, men nå skal de åpne på nytt etter konkursen. Foto: Scanpix
ÅPNER OPP: Trond Moi sier det har vært en røff tid for han og kona, men nå skal de åpne på nytt etter konkursen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det skal bli et brasseri med god mat og god drikke. Ambisjonen er å bli så bra at folk vil glede seg til neste gang de skal komme allerede når de er her!

Trond Moi er oppstemt etter at han kunngjorde på Facebook at han skal starte opp igjen - bare tre uker etter nyheten om at restauranten hans Bølgen & Moi i Kristiansand var konkurs.

Etter kunngjøringen strømmer det til med folk som vil gratulere kokken - som selv er lykkelig over at han får en ny sjanse.

Moi legger ikke skjul på at det har vært en turbulent tid:

- Det har vært litt røft for kona og meg. Fra en dag til den neste hadde vi ikke inntekter, sier Moi og sier at timingen var uvanlig kjip:

- Coronaen kom på et uvanlig uheldig tidspunkt. Kassa var ganske tom og det var ingen gode utsikter til å tjene penger. Vi hadde ikke noe valg. Jeg måtte melde oppbud. Da mister man egentlig kontrollen. Plutselig er det banken, huseiere og andre som tar over. Det er ikke spesielt behagelig.

Bryter med Bølgen

Tidligere i år ble det kjent at han ville trekke seg ut av det mangeårige partnerskapet som står bak restaurantkjeden Bølgen & Moi. Planen var å starte opp en egen restaurant i Kristiansand - helt på egen hånd. Men, det var så vidt sjøsatt før det fikk en alvorlig slagside.

Moi forteller at prosessen begynte for alvor ble satt i gang for omtrent et år siden.

- Dette er nok min 50 årskrise! Ikke har jeg skilt meg, ikke har jeg kjøpt ny bil eller motorsykkel - men, jeg vil nå realisere drømmen om å skape et spisested som folk bare vil elske.

Han har nå bodd de siste 15 åra i Kristiansand med familien, og tanken om å skape en restaurant på egen hånd har modnet seg en god stund. Å tilbringe mer tid med familien har også vært viktig.

- Det er avgjørende for meg at restauranten ligger her i byen. I tillegg til at det blir enklere med familielivet, gleder jeg meg til å ha vært vert og hjertelig til stede med gjestene som kommer. Det er noe jeg har savnet.

- Det er back to basic. Nå må jeg skape noe fra bunnen igjen.

- Hvordan har livet vært i coronatida?

Jeg har kokt mye gryter, ja. Og fredagstacoen har aldri vært bedre! Sånn er det når vi har god tid.

- Jaså, så du lager fredagstaco?

- He-he … Ja, det er jeg glad i! Vi gjør det skikkelig, da.

- Men, en familie uten inntekter er vel ikke bare-bare?

- Jeg hadde en liten buffer, så jeg er litt heldig oppi alt sammen, Men, nå skal det bli godt å komme i gang igjen, for å si det sånn!

- En konkurs er ikke bra på noen måte. Man må liksom starte på nytt. Nå må man håpe at det arbeidet man har lagt ned og det renommeet man har bygget seg opp er det som skal være grunnlaget for neste trinn. Heldigvis har responsen vært enorm!

Fullbooket før åpning

Moi forteller at han gjennom mange år har bygget seg et solid nettverk i Kristiansand. Og han sier det er rørende å se hvordan folk mottar nyheten om at han skal starte opp igjen allerede i mai:

- Det er faktisk fullbooket! Det varmer.

- Hva kan gjestene forvente?

- Menyen er ikke satt riktig ennå. Men, jeg skal faktisk bruke min egen hage - og jeg skal klare å være selvforsynt med minst ti ingredienser! Løpstikke, mynte, rabarbra, wasabi … Ja, og jordskokker!

- Det blir også stadig viktigere for meg å jobbe etisk. Vi vil ikke bruke griser eller kylling fra industriell produksjon, men satse på små leverandører og mest mulig frittgående.

- Hva tenker du om at folk skal feriere hjemme i Norge i sommer?

- Det er jo først og fremst trist! Men, når det er sagt, så betyr det kanskje at vi får flere gjester. Vi må fortsatt kjøre med færre bord for å holde avstandsreglene. Alt i alt kan det bli bra for oss - vi får fintune opplegget vårt!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!