Ny meny, nytt interiør og vinbar i kjelleren på Grand Cafe:

Gjenåpner: Slik blir nye Grand Cafe i Oslo

Ut med smørbrød, inn med sesongmat og vinsjef fra Maaemo. Ymse meninger om interiøret. Sjekk bildene fra kafeen før og nå. 

NYE GRAND: Grand Café var en gang Henrik Ibsens stamsted. Nå åpner restauranteier Bjørn Tore Furset det historiske lokalet til glede for nye gjester. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I nye Grand Cafe sitter 30 servitører og vinkelnere i jeans og genser og sniffer på hvert sitt vinglass mens sjefsvinkelneren gir sine siste instruksjoner.

Torsdag 20.oktober åpnes dørene etter at kafeen har vært stengt i over et år.

Satser på vin

At de ansatte pugger vin, er ikke tilfeldig. Nyåpningen handler om et stykke kulturhistorie mange har et forhold til - og sterke meninger om, og om å lykkes i en tøff restaurantverden.

Oppskriften til nye Grand Cafe er mer moderne mat, sesongråvarer og ikke minst en massiv satsing på vin, over to etasjer.

Den kanskje største overraskelsen er ikke kafeen, men vinbaren i etasjen under.

Les også: Slik blir du en bedre vinkjenner

Store forandringer har skjedd med en av Oslos første moderne cafeer i internasjonal stil da den åpnet på 1800-tallet.

I tiårene rundt 1900 var Grand Café et fast møtested for byens kunstere og intellektuelle. Henrik Ibsen var så god gjest at han fikk egen stol med navneskilt på - og egne glass med navnet sitt ingravert. siden har det skjedd utallige endringer i kafeen og i kjelleren, som en periode het Bonanza og var nattklubb, noe bildene i denne saken viser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer